حوزه تهران، واقعاً حوزه ریشه داری است. مقام معظم رهبری
.:: گزارش کار کانون های مدرسه علمیه فیلسوف الدوله ::.
این مدرسه دارای سه کانون تخصصی در زمینه های کلام،تفسیر و فقه واصول می باشد .

سرگروه تمامی گروه ها از اساتید مجرب همین مدرسه می باشد.

فعالیت های کانون :اساتید یک سیر علمی داده که اعضا موظف به اتمام این سیر بوده اند و چهار شنبه هرهفته یک جمع بندی وتوضیح بعضی کتب مربوط داده می شود.

همچنین از جناب حجت الاسلام و المسلمین سماوات معاون محترم پژوهش حوزه علمیه تهران که ما را با کمک هایشان یاری فرمودند کمال قدردانی و تشکر را داریم .

کانون تخصصی فقه و اصول :

سرپرست کانون :حجت الاسلام گرامی پور

این کانون از اواخر تابستان شروع به کار کرده و در حال حاضر با11عضو فعال ادامه پیدا کرده است.

سرپرست محترم کانون جزوه ای در 7 جلد مدون نموده اند که دارای حواشی منتخب فقهی و اصولی می باشد .این حواشی در کلاس مجزایی مورد بحث اعضا قرار می گیرد.

این کانون همایشات منظم با موضوعات جدید روز را با حضور طلاب مدرسه علمیه برگزار می کند.اولین همایش این کانون در دی ماه90 با حضور یکی از اساتید سطوح عالی قم و موضوع فقه و مصلحت برگزار شد.

کانون تخصصی کلام

یکی از کانون های تخصصی که فعالیت خود را از مهرماه90 در این مدرسه علمیه مقدسه شروع کرده و تا الان هم ادامه دارد کانون کلام است. این کانون از26 نفر عضو تشکیل می شود که مسوولیت آن با حجت الاسلام زرین پر می باشد.

این کانون تخصصی دارای 3 بخش است :

1- مهدویت و ولایت فقیه

2- ادیان و مذاهب

3- امامت

سیر مطالعاتی این کانون به 2 بخش (عمومی- تخصصی) تقسیم می شود.از جمله کتب عمومی می توان به منشور عقاید امامیه آیت الله سبحانی (حفظه الله) ،مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی شهید آیت الله مطهری (ره) اشاره کرد و هر یک از رشته های این کانون نیز سیر مطالعاتی تخصصی نیز دارد.

یکی از برنامه های بسیار عالی که در این کانون برگزار گردید سفر علمی به شهر مقدس قم و دیدار از برخی مراکز تحقیقاتی و کتابخانه های تخصصی بود .در این سفر که در تابستان سال 90 صورت گرفت ابتدا از مرکز تخصصی مهدویت بازدید شد و با برنامه ها و فعالیت های آن مجموعه آشنایی به عمل آمد . سپس از کتابخانه آن مرکز (هم بخش عمومی و هم بخش تخصصی) بازدید شد. در ادامه ی این سفر جلسه ای با حضور یکی از اساتید سطوح عالی قم در مسجد مقدس جمکران تشکیل شد و طی آن از رهنمود های ایشان در رابطه با مباحثی که در علم کلام مطرح می شود استفاده ی وافی شد .سپس بازدیدی از موسسه راه روشن (تخصصی در بحث مهدویت) به عمل آمد و از سخنان حجت الاسلام پور سید آقایی بهره مندی صورت گرفت .

ویژگی های این کانون:

1- سرپرست این کانون از اساتید عقاید و کلام این حوزه ی علمیه می باشد.

2- این کانون تنها کانون دارای مجوز رسمی فعالیت از مرکز مدیریت قم در بین سایر کانون ها ی مدرسه می باشد .

3- این کانون فعال ترین کانون مدرسه و دارای ارتباط قوی با قم و آقای ابراهیمی میباشد .

کانون تخصصی تفسیر

یکی از کانون های تخصصی که فعالیت خود را از اسفند89 در این مدرسه علمیه مقدسه شروع کرده که تا الان هم ادامه دارد کانون تفسیر است. این کانون از18 نفر عضو تشکیل می شود که سر گروه آن حجت الاسلام قاسمی می باشند .

برنامه و سیر مطالعاتی این کانون به این شکل است :

سال اول : کتاب آشنایی با قرآن شهید آیت الله مطهری (ره) 14 جلد

سال دوم : گزیده تفسیر نمونه 5جلد

سال سوم : شروع ترجمه تفسیر المیزان+آشنایی با تفاسیر مختلف و مناهج تفسیری

سال چهارم ، پنجم ، ششم : المیزان فی تفسیر القرآن (عربی) {اتمام تفسیر از ادامه سال سوم که ترجمه بود}

سال هفتم تا سال دهم : تحقیق و پزوهش موضوعی (ورود به موسسات تخصصی تفسیر)

سال یازدهم به بعد (ورود به خارج فقه و اصول): شروع در اجتهاد تفسیری زیر نظر استادی مجرب و مجتهد

برنامه ها در طی سال90

در طی سال تحصیلی90 علاوه بر ادامه سیر مطالعاتی کانون ،جلساتی ماهانه (که مجموعا 7 جلسه بود) نیز با حضور اعضای کانون تشکیل می شدکه محتوای این جلسات 1ساعته عبارت بود از :

1- پیگیری مطالعات در طی هفته

2- بیان نقشه و خلاصه کتاب خوانده شده در 10 دقیقه

3-اعلام محدوده هفته آینده

4- تشویق افراد نمونه

5- آشنایی با علوم قرآنی

6-بیان مقدمات تفسیر

7- بیان مطالب تدبر در قرآن در ماه گذشته

غالب اعضای کانون تقریبا تا جلد 10کتاب آشنایی با قرآن پیش رفته اند و سیر این مطالعه بدین نحو بود که اعضا در پایان هر هفته مطالب خوانده شده را در غالب گروه های مباحثه ای به مباحثه می گذاشتند و ابهامات و اشکالات موجود در فهم کتاب را حل می نمایند .(که البته مقدار زمانی که برای مطالعه در طی سال گذاشته می شد یعنی 30 دقیقه در تابستان 2برابر افزایش پیدا کرده است.) همچنین روزانه مقداری تلاوت قرآن همراه با تدبر در آیات از برنامه های این کانون بوده است.

در جلساتی که تا به حال برگزار شده است در قسمت علوم قرآنی جزواتی با موضوعات(تفاوت علوم قرآن با تفسیر قرآن،شان نزول یا سبب نزول، قسم های قرآنی، ضرب المثل های قرآنی و...) تکثیر و توزیع شده است.

همچنین در قسمت مقدمات تفسیر نیز مطالبی با این عناوین ارائه شد: قرآن کتاب فطرت ،تفسیر قرآن به قرآن، اثبات حجیت قرآن و پاسخ به شبهات مرتبط با آن و...

نکته:

این کانون در 6 سال ابتدایی تنها هدف مهمی که دارد جهت دهی به مطالعات تفسیری علاقه مندان به این رشته است که در کنار آن نکات تفسیری و علوم قرآنی نیز مطرح می شود .

والسلام علی من اتبع الهدی

نقشه سایت :: sitemap