عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: کتابت، فرع پژوهش است ::.



عالمان و دانشمندان بزرگ اسلام همواره رهیافتهای علمی و پژوهشی خود را در قالب کتاب و رساله در اختیار دانشپژوهان و اندیشمندان بعد از خود قرار دادهاند و بدینسان هم خود باقی ماندهاند و هم حوزههای علمیه را حیات بخشیدهاند. سرّ آنکه امروز با گذشت قریب به ده قرن، همچنان شیخالطائفه محمد بنحسن طوسی، در محافل علمی حوزوی زنده است و بالاتر اینکه حوزههای علمیه تشیّع، سر سفره علمی آن عالم سترگ نشستهاند، همین است که این غوّاص بحار معارف دینی، رهآوردهای علمی خود را در قالب کتبی گرانسنگ در اختیار سایر پژوهشگران قرار داده است. البته پُرواضح است که کتابت، فرع پژوهش است. اگر تتبّع و تحقیق، از عمق و غنای کافی بهرهمند نباشد، تسوید اوراق، نتیجه درخوری نخواهد داشت؛ چنانکه بسیاری از آثار متوسط علمی در اعماق تاریخ ماندهاند و به دست ما نرسیده و حرکتی ایجاد نکردهاند. بنابراین امروز هم بر عالمان و اندیشوران حوزوی است که پژوهشهای عمیق خود را مکتوب نموده و در معرض رأی و نظر اندیشمندان قرار دهند.


اکنون در روزگار ما که بسیاری از ارزشهای اصیل دینی و ملّی ما در لابهلای چرخدندههای مدرنیته رو به نابودی است، پرچمداران مکتب علمی «طهران»، که روزگاری مهد حکما، فلاسفه و حتی مجتهدانی بزرگ بوده، اگر بخواهند این شجره طیّبه را حفظ و بلکه پُربارتر نمایند، لازم است با برگزاری همایشها و جشنوارههای متعدّد علمی و پژوهشی، فرهیختگان گمنام این حوزه اصیل را شناسایی نموده و تراث علمی ایشان را در محافل متنوّع علمی اعم از حوزه و دانشگاه عرضه کنند.


یقیناً امروز هم در گوشه و کنار این شهر بزرگ و پُر سر و صدا، شخصیتهای وزین و فاضلی هستند که در هیاهوی بازار پُرزرق و برق مدرنیته، کمتر دیده میشوند و این رسالت سنگین بر عهده متولّیان امور است که این ظرفیتها را با شیوههای گوناگون، شناسایی و معرفی نمایند. و چه هوشمندانه، نام درخشان حکیم متألّه، استاد الاساتید، میراثدار مکتب قرآنی و حِکمی «طهران»، علامه شعرانی(ره) برای نخستین جشنواره آثار علمی فضلای مقیم «تهران» انتخاب گردید که خود عنوانی است مشیر به اصالت و عمق مکتب قرآنی و حِکمی «طهران».


بهیقین، این خیزش مبارک، طلاب جوان را نیز به شوق آورده و آنان هم با تأسّی به استادان خود، پای در میدان پژوهش گذاشته و آرامآرام شاهد رونق و شکوفایی بیش از پیشِ جشنواره علامه حلی(ره) خواهیم بود. امید است فضلای عزیز هم از همکاری با این جشنواره ارزشمند، مضایقه نداشته باشند و مجریان را با ارسال آثار وزین خود یاری رسانند.


حجت الاسلام و المسلمين مهدي رنجبريان

نقشه سایت :: sitemap