عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: گزارش برنامه های فرهنگی ::.
« »
در یک تقسیم بندی کلی می توان برنامه های فرهنگی مدرسه را به دو دسته ی "درون مدرسه ای" و" برون مدرسه ای " تقسیم کرد:

1- مراسم سیره شهداء: این مرا سم هر هفته به همراه سینه زنی و نوحه خوانی در نمازخانه مدرسه برگذار می گردد که برای سخنرانی، از اساتید و گاهی نیز از سخنرانان میهمان استفاده می شود.
بیشترموضوعات سخنرانی به شهدا اختصاص دارد که به موضوعاتی درباره شهید و شهادت به ویژه بازخوانی و بررسی زندگی شهدای مدرسه پرداخته می شود.
2- هیئت سفینه النّجاه: که در مناسبت های مختلف (ولادت ها، شهادت ها، مناسبت های مهم تاریخی و ...) با استفاده از سخنرانان شهرستان فعالیت می کند و مراسم ویژه ای هم در دهه محرم برگزار می نماید که علاوه بر طلاب، اساتید و خانواده های محترم، برخی علاقه مندان غیر حوزوی نیز شرکت به عمل می آورند.
مراسم را در نماز خانه ی مدرسه موسوم به " بیت الزهراء (س) " و گاهی اوقات به دعوت دیگر هیئت های شهرستان یا بانیان مجالس اهل بیت علیهم السلام، در مکان های دیگر برگزار می شود.
3- جلسات درس اخلاق: درس اخلاق ثابت مدرسه، با حضوراستاد بزرگوار جناب آقای عبّاسی هردو هفته یکبار، برگزار می شود وعلاوه بر این نیز طلاب به صورت پایه های جداگانه در شب های هفته خدمت مدیر بزرگوار مدرسه رسیده و ازسخنان ایشان بهره مند می شوند.
در فرصت های مختلف دیگر – معمولاً در فصل تابستان– علمای بزرگواری به منطقه ی دماوند تشریف می آورند که طلاب مشتاقانه پای تجربیات و مواعظ ارزشمندشان می نشینند.
4- مراسم معنوی ختم صلوات: جمعه ی هر هفته در منزل یکی از اساتید، همراه با قرائت حدیث شریف کساء.
5- کلاس های جریان شناسی سیاسی؛ که معمولاً به صورت هفتگی با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین آقایی برگزار می شود.
6- جلسه ی انس با قرآن: چهارشنبه هر هفته با حضور استاد حجت الاسلام و المسلمین صفی خانی قاری ممتاز کشوری (ازتهران) برگزار می شود. هرکدام از طلاب متناسب با استعداد و علاقه اش در رشته ترتیل، قرائت یا حفظ قرآن کار می کنند.
7- برنامه انس با سحر: با پخش مناجات در مدرسه، )حدود نیم ساعت قبل از اذان صبح( که همراه با ترغیب طلاب به سحرخیزی و خواندن نماز شب.
8- یادواره شهدای مدرسه: هرساله با دعوت از خانواده های شهداء، مسئولین شهرستان، همرزمان شهداء و با حضور طلاب و اساتید محترم در سالن اجتماعت مدرسه برگزار می شود و در پایان نیز هدایای به رسم یادبود و قدر شناسی به خانواده های محترم شهداء تقدیم می شود.
ب) برنامه های برون مدرسه ای:
1- اردوهای مدرسه: با وجود سختی تهیه بودجه، به لطف خدای متعال و به همّت مسئولان محترم مدرسه، هرسال، دو اردو برگزار می شود که اثرات بسیار مثبت و قابل ملاحظه ای در روحیه و شادابی طلاب دارد،
*اردوی مناطق جنگی: که معمولاً در ایام عرفه انجام می شود، (فکه، چذابه، شلمچه، اروند رود، طلائیه و ...)،البته سعی می شود از تمام عروج گاه ها بازدید شود تا هرچه بیشتر از این خاک های آسمانی بهره مند شویم
*اردوی مشهد مقدس: که هر ساله در اردیبهشت یا خرداد ماه برگزار می شود. صبح ها بعد از نماز و زیارت در گوشه ای از صحن آزادی یا در رواق دار الهدایه مراسمی همراه با توسل و مناجات، برگزار می شود. شب ها نیز در همان محل اقامت – حسینیه سیدالشهداء– مراسم سخنرانی و توسل و سینه زنی برگزار می شود. در این سفر که معمولاً با قطار انجام می شود، خانواده های طلاب متأهل، اساتید و همچنین کارکنان مدرسه نیز حضور پیدا می کنند.
2- دیدار با خانواده معظم شهدای مدرسه: معمولاً بعد از فروردین ماه هرسال انجام می شود، در این دیدار ها علاوه بر انس هرچه بیشتر با فضای شهید و شهادت، هرکدام از افراد خانواده، خاطرات و زندگی پر از نور شهداء را برایمان مرور می کنند تا یاد رشادت ها و ایثارشان انگیزه ای مضاعف برای تلاش در راهشان باشد.
3- شرکت در مراسم سالگرد شهدای مدرسه: در مراسم سالگرد هر کدام از شهدای بزرگوارمدرسه که توسط خانواده شهدا در شهر یا محله شان برگزار می شود، برای تجدید با آرمان های آن مسافران کربلا شرکت بعمل می آید.

نقشه سایت :: sitemap