عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
صفحه اول فصلنامه علمی تخصصی محفل شماره چهارم مصاحبه با بهزاد حمیدیه دبیر دومین جشنواره علامه حلی استان تهران
.:: مصاحبه با بهزاد حمیدیه دبیر دومین جشنواره علامه حلی استان تهران ::.
با عرض سلام و خسته نباشید؛ به عنوان اولین سوال بفرمایید سطح کیفی مقالات امسال چگونه بوده؟ آیا جشنواره نسبت به سال گذشته رشد کیفی (نه کمی) داشته است؟ ملاک افزایش رشد کیفی چیست؟
سطح کیفی مقالات امسال بهتر از سال گذشته بود. ملاک ترقی کیفیت را بنده در اموری همچون بکر بودن موضوع، فراوانی و اصالت منابع و مآخذ، رعایت شاخصهای پژوهش و قوام عبارات میدانم. گاهی این ترقی خود را در نمره و امتیاز نشان می‌دهد و گاهی نشان نمی‌دهد؛ زیرا ارزیابان یک دست و یک فکر نیستند و نمیتوان با نمره ارزیابی کیفیت را سنجید. من به عنوان دبیر که بیشتر آثار را دیدم و بررسی کردم اذعان می‌کنم که کیفیت امسال بهتر بود.
به لحاظ ادبی و قدرت قلمی طلاب، جشنواره امسال را چگونه ارزیابی می‌کنید. برای رشد ادبی و قلمی آثار طلاب چه پیشنهادی را مطرح می‌کنید؟
به لحاظ ادبی و قدرت قلمی به نظرم امسال، بهتر بود. سال گذشته من فقط ارزیاب بودم و کل کارها را از نزدیک ندیدم هرچند دورادور ارتباط داشتم اما برای این که بتوانم قدرت قلم را بسنجم باید آثار سال گذشته را از نزدیک ببینم و بخوانم. امسال چند اثر بودند که به لحاظ ادبی واقعا پخته بودند و من امیدوارم بتوانم این آثار را جداگانه رسیدگی کنم. با مولفین آنها تماس بگیرم و ارتباطاتی با اساتید برقرار شود تا رشد بیشتری داشته باشند.
جهت‌گیری کلی عناوین مقالات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا تکثر عناوین ناظر بر نیازهای حقیقی حوزه و علوم دینی بوده است؟ به‌عبارت دیگر آیا کلیه عناوین پژوهشی مورد توجه طلاب بوده است؟ اگر پاسخ شما منفی است چه گرایش‌هایی کمرنگ بوده‌اند؟
عناوین مقالات اصلا پراکندگی لازم را نداشت و برخی موضوعات بسیار مورد عنایت بودند و برخی موضوعات و محورها اصلا مورد توجه نبودند. این مساله باعث شد تفکیک رشته یا محور را به هم بزنیم و همه آثار را به اصطلاح یک کاسه بررسی کرده با هم مقایسه و ارزیابی کنیم. این مساله به عهده معاونت‌های پژوهش است که طلاب را در زمینه‌های مختلف بنابر استعدادهای آنها سوق دهند و هدایت کنند. البته مشکلی که هست برخی محورهای جشنواره تخصصی هستند و در حوزه کسی که در آن زمنیه‌ها کار شخصی کرده باشد اندک است.
حضرتعالی نیاز جامعه علمی کشور را بیشتر در چه گرایشی تعریف می‌کنید؟
جامعه علمی کشور در تمامی زمینه‌ها و محورهای اعلام شده در جشنواره به تحقیق و پژوهش نیازمند و محتاج است.
آینده مسیر مقاله نویسی در میان طلاب را چگونه ارزیابی می‌کنید ؟ و چه توصیه‌ای در این زمینه دارید.
آینده پژوهشی طلاب به‌کار بیشتر و انسجام فعالیت معاونین پژوهش مدارس بستگی دارد. باید درمدارس حلقه فکر تشکیل داد. باید کار را مضاعف کرد. باید کسانی را به عنوان معاون پژوهش در مدارس معرفی کرد که مدیر و محقق باشند و نه هرکس. باید به‌گونه‌ای باشد که طلاب با دیدن معاونین پژوهش مدارس خود، شوق به تحقیق پیدا کنند... ‌
باتشکر و سپاس...

نقشه سایت :: sitemap