عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: ضرورت پاسخ گویی به نیازهای علمی جامعه ::.
نخست آنکه فعالیت علمی مسئولان باید در جهت رضای خدا و امام عصر(عج) باشد. دوم آنکه پیگیری های مستمرّی با هدف پیشرفت های علمی- اخلاقی طلاب صورت بگیرد.
بحمدالله مدیران موفق در سطح حوزه های علمیه خواهران بسیارند و تلاش همه این عزیزان، قابل تقدیر است. تشویق طلاب به امر پژوهش و شرکت آنان در همایش های علمی موجب می شود تا حاصل تلاش علمی ایشان به منصه ظهور رسیده و موفقیت های بیشماری را به دست آورند. این امر، انگیزه مدیران را نیز افزایش می دهد و آنان را به کوشش های جدّیتر فرا می خواند. البته طلاب هم باید نیرو و توان خود را در سازندگی اخلاقی و علمی به کار گیرند تا پاسخگوی نیازهای علمی، فرهنگی و پژوهشی جامعه باشند و از این رهگذر بتوانند وظیفه شاگردی در مکتب امام صادق(ع) را به جا آورند. به هر حال بهتر است جوایزی که به طلاب برگزیده اعطاء می شود، معقول بوده و متناسب با تلاش آنان باشد. ضمن اینکه بخش مؤثری از موفقیت های طلاب، مرهون زحمات اساتید راهنمای آنان است و لازم است این تلاش ها و زحمات علمی اساتید نیز مورد توجه و تقدیر قرار گیرد.
متأسفانه سال گذشته، شاهد عدم اطلاع رسانی به موقع به معاونین پژوهش حوزه های علمیه در خصوص نفرات برتر جشنواره بودیم. گویا تلاش مدرسه در این راستا نادیده گرفته شده و هیچگونه دعوتنامه ای برای مدیریت مدرسه ارسال نگردید. همچنین لازم است معیارهای ارزیابی آثار به روشنی بیان شود تا طلاب و اساتید راهنما با توان بیشتری در این رقابت شرکت کنند. ضمن اینکه هم اندیشی با اساتید راهنمای موفق در این عرصه می تواند در پیشرفت کیفی پژوهش ها و طبعاً جشنواره مؤثر باشد.
سرکار خانم خاموشی