عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: حجت الاسلام و المسلمین مهدی رنجبریان ::.
تعداد آثار79
قبولی اجمالی3
معدل اجمالی 37/17
امتیاز تعداد آثار22/5
امتیاز قبولی اجمالی6
امتیاز مجموع65/67


تولید علم؛ مرهون مجاهدت های علمی است
بیشک رشد و حرکت در همه شاخههای علوم در گرو تحقیق و پژوهش است. معارف ناب شیعی هم با تحقیقات و پژوهشهای گسترده و طاقتفرسای عالمان بزرگ شیعه به شکوفایی رسیده است. اگر علمای ما، همه همت خود را مصروف یادگیری سخن اساتید و انتقال آن به شاگردان خود نمیکردند و با پژوهشهای عمیق، به تولید نظریات نوین نمیپرداختند، امروز فقه ما همان فقه بسیط محدّثین صدر اول و فلسفه ما حداکثر همان حکمت مشاء بوعلی بود و اگر امروز فقه ما یکی از متعالیترین نظامات فقهی و حقوقی دنیاست و اگر حکمت متعالیه، بسیاری از گرههای علوم عقلی و حتی نقلی را گشوده است، همه و همه مرهون مجاهدتهای علمی، نوآوریها و پژوهشهای ژرف و عمیق حکیمان و فقیهان بزرگ ما در درازنای تاریخ تفکر اسلامی است. بنابراین بر مسئولان، برنامهریزان و عموم اساتید و طلاب لازم است تحقیق و پژوهش را که رمز شکوفایی علوم و معارف است، در رأس امور علمی قرار دهند.
بر این اساس، اراده جدی عموم مسئولان و اساتید مدرسه علمیه امام خمینی، بهویژه تولیّت بزرگوار این مدرسه، حضرت آیتالله صدیقی(دامت برکاته) و نیز برنامهریزیهای مناسب و مستمر در امور پژوهشی، رمز موفقیت این مدرسه در جشنواره علامه حلی است. اما برای تفصیل بیشتر به عوامل ذیل اشاره میکنم:
تولیّت بزرگوار مدرسه، اهتمام ویژهای به امر پژوهش دارند و با اظهار این دغدغه در مناسبتهای مختلف، طلاب را به تحقیقات هر چه بیشتر و موفقتر تشویق میکنند و با صبر و حوصله خاصی در جلسات اصلی پژوهشی مدرسه شرکت نموده و از مسئولان ارشد حوزه هم برای شرکت در این جلسات دعوت مینمایند. حتی جشنوارهای داخلی با عنوان «جشنواره میرداماد» در سال 91 برگزار گردید که پیامد خوبی داشت. این جشنواره داخلی که همهساله برگزار میشود، سهم بسزایی در ترویج فرهنگ پژوهش در میان طلاب دارد. هر طلبهای فرصت مییابد تا حاصل زحمات خود را در معرض نقد و بررسی اساتید و دوستان خویش قرار دهد. از سوی دیگر، تعداد قابل توجهی از اساتید این مدرسه، از پژوهشگران و نویسندگان موفقی هستند که بعضاً آثار علمی چاپشده و قابلقبولی در عرصههای مختلف ارائه کردهاند.
به هر روی انتظار، آن است که مدیریت استان، اهتمام بیشتری به مسئله پژوهش داشته باشد؛ به طور مثال مرکز میتواند یکی از شرایط معمّم شدن را ارائه یک مقاله علمی قرار دهد و یا سایر ابزارها و امکانات دیگری که در اختیار مرکز هست. یکی دیگر از انتظاراتی که وجود دارد، این است که با ارائه تسهیلات پژوهشی؛ از قبیل معرفی به مراکز علمی و تحقیقاتی کشور، اعطای کارتهای شناسایی معتبر و شناختهشده در مراکز علمی و ایجاد برخی معافیتهای آموزشی و مانند آن، اولاً منتخبین جشنواره را که معمولاً استعدادهای درخشان حوزه هستند، برای رشد بیشتر یاری کنند و ثانیاً انگیزه بیشتری برای سایر طلاب فراهم آورند. همچنین ارتباط و تعامل بیشتر و نزدیکتر مسئولان جشنواره با مسئولان مدارس و طلاب، از اصلیترین عوامل رشد و ارتقای این جشنواره است.