عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: یادداشت سرکار خانم شهیدی فر ::.
پرهیز از ملاحظات خاص در ارزیابی آثار

اشاره:
خانم شهیدی فر دوره سطح را تا اتمام رسائل و مکاسب گذراند. کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث را نیز دریافت کرد ؛‌تدریس در حوزه و دانشگاه ،‌تألیف چند کتاب و مقاله و ارزیابی شمار زیادی از آثار ارسالی به جشنواره از سوابق علمی و پژوهشی وی به شمار می‌آید.


بدون شک پژوهش مدت‌هاست که در جهت کشف مجهولات و امور ناشناخته، تعمیق دانسته‌ها و کار بست اطلاعات در زمینه‌های گوناگون مورد توجّه مراکز علمی جهان قرار گرفته است. بر این اساس وجود پژوهش در حوزه‌های علمیّه به طور عام و برگزاری جشنواره‌های علمی-پژوهشی به طور خاص امری ضروری به نظر می‌رسد. اما باید در نظر داشت که جشنواره علّامه حلی w با رعایت اصول و قواعد خاص خود مانند رعایت مسایل اجرایی، گزینش ارزیابان باتجربه و دارای مهارت و دانش کافی، زمان‌بندی مناسب برای دریافت آثار و بررسی آن‌ها به نقطه مطلوب و آرمانی خود خواهد رسید.
از سوی دیگر ارزیابی آثار در مسیر تکامل کمی و کیفی آن‌ها تأثیر فراوان دارد، مثل این که انسان خود را در معرض نظارت دیگران ببیند و در صدد اصلاح منش و گفتار خود برآید. بنابراین ارزیابی هر اثر پژوهشی به خودی خود عامل مؤثری در افزایش کیفیت آثار و پیشرفت جشنواره خواهد بود.
البته آثاری که امسال به دبیرخانه جشنواره ارسال گردید نسبت به دوره‌های پیشین کاربردی تر بود. همین امر مایه خوشحالی است؛ زیرا بیانگر این نکته است که مدیران و معاونان پژوهش در مدارس علمیّه به اهمیت فراوان موضوعات کاربردی بیش از پیش پی برده‌اند، گرچه پژوهش‌های بنیادی هم-اگربه فرض درجایی انجام شوند-ارزششان کمتر از موضوعات کاربردی نیست. نکته دیگر این که مهم‌ترین اصل دریک ارزیابی آثار پژوهشی، توجّه به جدول ارزشیابی ارائه‌شده از سوی دبیرخانه مرکزی است و شاید توجّه به ملاحظات درون سازمانی و مصلحت‌اندیشی‌های غیرمنطقی، دور از عدالت باشد؛ زیرا ارزیاب با هیچ یک از شرکت‌کنندگان ملاقات مستقیم ندارد و بدیهی است که تمامی ارزیابی‌ها بر اساس معیارهای علمی مصوب صورت می‌گیرد. کپی‌برداری از آثار دیگران، عدم رعایت امور محتوایی و شکلی، بی‌دقتی در انتخاب موضوع، طراحی غیرعلمی و غیراصولی عناوین پژوهشی، از مهم‌ترین نقاط ضعف طلّاب در کار پژوهشی به شمار می​رود.
آشنا ساختن طلّاب با مقوله پژوهش و روش‌های آن، ایجاد انگیزه کافی در آنان برای ورود به دنیای پژوهش، کشف استعدادهای موجود و حمایت جدی از آنان در زمینه‌های مختلف، آشنا کردن طلّاب با جشنواره‌ها و همایش‌های علمی، ارائه مشاوره سودمند درزمان و مکان مناسب به آنان ازجمله کارهایی هستند که باید در جهت حمایت از طلّاب اهل قلم صورت گیرد و بی‌توجّهی به آن‌ها موجب اختلال در روند پیشرفت جشنواره خواهد شد.