عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: یادداشت سرکار خانم خلیلی ::.
برنامه ریزی جهت تقویت محتوا

اشاره:
خانم خلیلی دوره سطح حوزه را سپری نموده و هم اکنون دانشجوی دکترا است. وی افزون بر سوابق تدریس ،​ در موضوعات فقه،​اصول،​اندیشه اسلامی و ... دارای آثار پژوهشی از جمله دوکتاب و چند مقاله است.


به نظر شما ارزیابی اثر یک محقق تا چه حد و چگونه در مسیر تکامل کمی و کیفی آن تاثیر گذار است؟
نتیجه ارزیابی یک اثر تحقیقی در صورتی که به اطلاع خود محقق برسد نه تنها در مسیر تکامل کمی و کیفی اثر ارزیابی شده بسیار موثر است بلکه موجب می شود آثار بعدی محقق نیز ارزنده تر و با کیفیت بهتر انجام گیرد و راه او را در پروسه تحقیق هموار سازد.

به نظر شما سطح کمی و کیفی آثار ارسالی به دبیرخانه چگونه بوده است؟ و چه راهکاری را برای تقویت این سطح پیشنهاد می کنید؟
آثار یادشده، از نظر کیفی تفاوت چندانی با سنوات گذشته نداشت. برنامه‌ریزی‌ها باید در جهت تقویت محتوا و کاربردی شدن پژوهش ها صورت پذیرد حال آن که به نظر می‌رسد تاکنون کمیت آثار، مورد توجّه بیشتری بوده است . با توجّه به این که جشنواره علّامه حلی(ره) به طلّاب جوان اختصاص دارد و طبعاً صاحبان نظر و اندیشه و فرهیختگان مجرب، امکان شرکت در جشنواره را ندارند، می توان تمهیداتی اندیشید تا طلّاب بتوانند کارهای پژوهشی خود را زیر نظر اساتید راهنما سامان دهند و سطح کیفی آثار را با انگیزه بیشتری ارتقاء بخشند .
پیشنهاد می شود مشخصات پژوهشگر، استاد راهنما و مدرسه علمیّه نیز از اثر حذف شود وتنها کد آن‌ها در اختیار ارزیابان قرار گیرد تا ارزیابی‌ها منصفانه تر بوده و از هرگونه شائبه‌ای مصون باشند. اعلام فراخوان در ابتدای سال تحصیلی و همزمان با بازگشایی مدارس، برگزاری کارگاه‌های یک روزه در مدارس، معرفی موضوعات کاربردی و مسئله محور، چاپ آثار برگزیده در قالب کتاب و مجموعه مقالات، برگزاری گردهمایی سالانه برگزیدگان جشنواره در قالب اردوهای علمی- پژوهشی وتجلیل از اساتید راهنمای آثار برگزیده نیز باید مورد توجّه مسئولان جشنواره قرار گیرد.

عمده نقاط ضعف و قوت طلّاب استان را در تولید اثر پژوهشی در چه مواردی مشاهده کردید؟
موضوعات تکراری و کلیشه‌ای، محتوای ضعیف، عدم رعایت نکات شکلی و بی‌توجّهی به اسلوب های صحیح پژوهش، عدم مراجعه به منابع اصلی و معتبر از نقاط ضعف آثار بود.