عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: مصاحبه با سرکار خانم بادران ::.
ضرورت فراگیری قواعد پژوهشی

اشاره:
خانم بادران تحصیلات حوزوی را تا مقطع خارج فقه و اصول ادامه داده و کارشناسی الهیات را نیز از دانشگاه دریافت نمودند. تدریس روش تحقیق در سطوح مختلف حوزوی و تألیف چند مقاله از سوابق علمی و پژوهشی ایشان به شمار می رود.


نفس ارزیابی شدن اثر یک محقق، در مسیر تکامل کمی و کیفی اثر، چه مقدار و چگونه تأثیرگذار است؟
ارزیابی آثار پژوهشی موجب بهبود فعالیتهای پژوهشی وتوسعه دانش و توانمندسازی طلّاب میگردد و نقاط قوت و ضعف آنها را مورد شناسایی قرار میدهد و روند نظام پژوهش را کارآمدتر میکند.
به نظر شما سطح کمی و کیفی آثار ارسالی به دبیرخانه چگونه بوده است؟ و چه راهکاری را برای تقویت این سطح پیشنهاد می کنید؟
استقبال همانند سالهای گذشته بسیار خوب بود اما به رغم رشد کیفی آثار، با نیازهای روز چندان متناسب و کاربردی به نظر نمی رسید. بنابراین جشنواره علّامه حلی (ع) باید علاوه بر اختصاص جایزهای ویژه، آثار راهبردی و بهویژه گروهی را مورد حمایت قرار دهد. همچنین باید برای ارتقای سطح کیفی آثار، کارگاه های پژوهشی تشکیل دهد.
راهکارهای پیشنهادی شما به طلّاب ودست اندرکاران پژوهش در مدارس علمیّه برای ارتقای سطح کیفی مقالات چیست؟
مطالعه آثار علمی پژوهشی با توجّه به علائق و بالا بردن توانایی هایی نگارش و ارسال بسته های آموزشی نظیر نرم افزار های آموزش روش تحقیق و... برای علاقهمندان، تقویت معاونت پژوهشی مدارس، افزایش ساعات مطالعه آزاد در مدارس وبه اشتراک گذاشتن امکانات مدارس در قالب سایت، نرم افزار و ... .
آیا در ارزیابی آثار ارسالی به جشنواره ملاحظات خاصی در نظر گرفته میشد؟ (مقاله اوّلی ها، توجّه صرف به سطح و تجریه نویسنده، و ...)
آشنایی با نویسندگان و تواناییها و علائق ایشان در ارزیابی ها نقشی اساسی دارند و اظهار نظر تنها بر مبنای سطح محتوای اثر مشکل است.
عمده نقاط ضعف و قوت طلّاب استان را در تولید اثر پژوهشی در چه مواردی مشاهده میکنید؟
اغلب آنها از نظر محتوی بسیار خوب بودند اما از جهت قواعد پژوهشی مانند توجّه به کلیات تحقیق و روش آن، نوآوری و ارائه پیشنهادها و ارجاع دهی مناسب، دچار ضعف بودند.
ارزیابان و اعضاء گروه علمی جشنواره چگونه طلّاب اهل قلم را یاری کردند؟
با توجّه به زمان اندک ارزیابان محترم سعی کردند تا اشکالات آثار را به صورت شفاف در بخش ارزیابی توصیفی ذکر کنند. ارزیابی آثار با توجّه به توان طلّاب و به گونهای انعطافپذیر صورت گرفت.
جنابعالی برای ارتقای جایگاه جشنواره و نیل به اهداف آن چه پیشنهادی دارید؟
برای راهبردی شدن پژوهش ها لازم است ابتدا نیاز سنجی شده وسپس اوّلویتهای پژوهشی مشخص گردد آن گاه درابتدای سال به اطلاع پژوهشگران برسد. تا از تکرار عناوین و پژوهشها جلوگیری شده و طلّاب نیز نسبت به ضرورت تحقیق در موضوعات مورد نیاز آگاهی یابند.