عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: یادداشت حجت الاسلام مهدی عباد اردستانی ::.
ضرورت توسعه فرهنگ پژوهش و نظارت اساتید

اشاره:
حجت الاسلام والمسلمین مهدی عباد اردستانی پس از اتمام سطح سه حوزه علمیّه قم، تحصیلات دانشگاهی در مقطع کارشناسی و اشتغال در مقطع خارج فقه و اصول ، به تدریس فقه و اصول در مدرسه علمیّه بقیه‌الله f تهران مشغول شد و فعالیت‌های پژوهشی در مؤسسات از سوابق علمی پژوهشی ایشان محسوب می شود.

برگزاری جشنواره علّامه حلی (ره) که حقیقتاً اقدامی مبارک و برخاسته از بینش دلسوزانه و عالمانه عزیزان در حوزه علمیّه و نشانگر حس مسئولیتپذیری آنان در عرصه علم است، بحمدالله توانسته تا حدی غبار مظلومیت از چهره پژوهش و تحقیق در حوزههای علمیّه بزداید. اما از آنجا که این عرصه نیازمند فرهنگ سازی است لازم است معاونتهای محترم مدارس اعم از پژوهش، آموزش، تهذیب و.. با ورود جدی خویش، فرهنگ دست به قلم شدن و نوشتن را در بخشهای مربوط به خود توسعه دهند.
از نقاط ضعف جشنواره در زمینه آثار ارسالی میتوان به ضعف در اعتبار منابع و دست دوم بودن آنها، و در زمینه برگزاری جشنواره طولانی شدن زمان ارزیابیها و برگزاری همایش جشنواره اشاره کرد. ضمناً پیشنهاد می شود: 1- شورایی با حضور اساتید حوزه برای تصویب موضوعات شایسته و علمی و نظارت بر فعالیت پژوهشی طلّاب از ابتدای طرح تحقیق تا تکمیل اثر تشکیل گردد. 2- بانک جامع موضوعات پژوهشی در همه بخشهای علوم اسلامی و انسانی در مدارس تأسیس شود. 3- درسنامه پژوهش در برنامههای درسی حوزه به صورت اجباری گنجانده شود. 4- اساتید راهنما دورههای آموزش روش تحقیق را به خوبی طی کرده و در این زمینه از مهارت و تجربه کافی برخوردار شوند.