عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: خانم علایی ::.
نام اثرتبرّی و آثار آن از منظر قرآن‌کریم و روایات
گرایش علمیکلام
نوع اثر پایان نامه
مدرسه علمیهفاطمیه(س) چیذر
رتبهشایسته تقدیر
کد اثر16668


چکیده اثر:
«تبرّی»، یکی از واجبات شرعی و فروع دین است که همیشه با تولّی ذکر میشود و به معنی اعلام بیزاری از دشمنان خدا، انبیا و اولیای او خصوصاً نبی مکرم اسلام (ص) وامامان معصوم(ع)است. ولی گاه بهدلیل اوضاع سخت سیاسی و حفظ مصالح مسلمانان میتوان آن را کتمان کرد. تولّی و تبرّی نقش مستقیمی در اعمال و رفتار انسان و رسیدن وی به کمال دارد و تمامی امور دنیوی، اخروی و اخلاقی را شامل میشود. نکته دیگر این که هیچگاه نمیتوان محبت دو فرد یا گروه مخالف را جمع کرد و دوستی خدا و پیامبران با علاقه به دشمنان ایشان ناممکن است.در قرآنکریم و اهلبیت (ع) مصادیقی برای تبرّی بیان شده است که از جمله میتوان به منحرفان اعتقادی، مشرکان، کفار، ظالمان و طاغوت اشاره کرد.
پیشگیری از انحراف و کفر مسلمانان، حفظ وحدت، هویت و ارزشهای اخلاقی، قبولی اعمال و آمرزش گناهان ازآثار تبری به شمار میروند. از نتایج این پژوهش می توان به این نکته اشاره کرد که تبرّی از کسانی واجب است که ویژگیهای آنان چون کفر، شرک و ظلم و... در قرآنکریم و احادیث معصومان(ع) آمده است. مسلمانان در سایه عمل به تبرّی میتوانند خود و جامعه اسلامی را از انحراف، گسستگی، ضعف، نابودی، از دست رفتن هویت و ارزشها و شراکت در باطل حفظ کنند و به شناخت حقیقی خدا و قبولی اعمال و صدق و قبولی محبت خدا، انبیا و معصومین(ع) دست یابند. همچنین در سایه عمل به این واجب الهی است که ایمان پذیرفته و محقق میشود، چرا که تبرّی، حقیقت ایمان و جزء آن است و سبب حفظ مرزهای ایمان وکمال آن خواهد شد.