عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: خانم اسفندیار دولابی ::.
نام اثرعزّت نفس از دیدگاه امام سجاد(ع)
گرایش علمیاخلاق و تربیت
نوع اثر پایان نامه
مدرسه علمیهالغدیر
رتبهشایسته تقدیر
کد اثر4688


چکیده اثر:
«عزّت نفس»، یکی از پایههای اساسی شخصیت انسان و عامل کسب افتخار و سربلندی و مایه آزادگی اوست. عزّت مندان هرگز به ذلّت و بندگی در برابر دیگران تن درنمیدهند و سرمایه شرافت و آزادگی خویش را با هیچ قیمتی معامله نمیکنند. عزّت نفس محرک آدمی در اجرای برنامههای اخلاقی است. عزّت در معنای خود متضمن شدت و صلابت است و گاهی پسندیده و زمانی ناپسند مینماید. کسب عزّت نیازمند عواملی نظیر ایمان و عمل صالح، تمسک به قرآنکریم، پذیرش ولایت اهلبیت(ع) ، صبر و صداقت است و موانع آن عبارتاند از گناه، فقر،دروغگویی، تکبر، دورویی و دنیا دوستی. عزّت تام و حقیقی از آن حق تعالی است و هر که طالب عزّت است باید آنرا در پیشگاه خداوند متعال بجوید. بخشی از نتایج حاصل از این پژوهش عبارت است از: اسلام مكتب عزّت و سربلندى است و خوارى و ذلّت به ساحت مقدس این مكتب راه نخواهد داشت.
از نظر اسلام، انسان در سایه اتّصال به خداوند از همه اسارتها و تعلّقها رهایى مىیابد. در حقیقت با عزّت زندگى كردن و از خفّت و خوارى دورى گزیدن خواسته هر فرد با ایمان از خداوند متعال است كه واقعاً تأمین كننده والاترین كرامتها برای یك فرد است. در کلام نورانی خداوند و سخنان گوهر بار امام سجاد(ع) عزّت نفس از اهمیت والایی برخوردار است. برخی از سؤالات این پژوهش عبارتند از: مفهوم عزّت و ذّلت از دیدگاه قرآنکریم چیست؟ حقیقت عزّت کدام است؟ صاحبان عزّت چه کسانی هستند؟ عوامل مؤثر در عزّت و ذلّت انسان از دیدگاه قرآنکریم کدامند؟