عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: خانم اسکندری نصرت آباد ::.
نام اثرعلل دین گریزی جوانان دراسلام
گرایش علمیفقه و حقوق اسلامی
نوع اثر پایان نامه
مدرسه علمیهباقرالعلوم (ع) -شهرقدس
رتبهشایسته تقدیر
کد اثر16071


چکیده اثر:
گر چه انسان فطرتاً خداجوست و به دین گرایش دارد، ولی همواره افرادی در جامعه هستند که از دین گریزانند. دین گریزی به قشر خاص و یا سن خاصی از افراد جامعه محدود نمی‌شود. اما به دلایلی این امر در جوانان نمود بیشتری دارد از این رو در تحقیق پیش رو علل و عوامل آن نظیر عدم تربیت صحیح خانواده، ضعف مبلغان دینی، فقر، تأثیر محیط، دوستان و همسالان مورد بررسی قرارگرفته است. البته راهکارهایی نیز در این زمینه ارائه شده‌اند. در بخشی از نتیجه این پژوهش می‌خوانیم:
دوره جوانی بهترین و با نشاط‌ترین دوره زندگی هر انسانی است که در دین مبین اسلام به این دوران، ارزش و اهمیت زیادی داده شده و اوّلیاء گرامی اسلام همواره از جوانان حمایت کرده و پیروان جوان خود را به استفاده از آن دوران ارزشمند تشویق می‌کرده‌اند. آیین اسلام که در نظر دارد جامعه بشری را به راه رستگاری هدایت کند تمایل به مذهب را در سن دوازده سالگی برای جوانان قرار داده است تا در این سن که آغاز فعالیت بلوغ است به صورت فطری به سمت پاکی‌ها گرایش پیدا کنند. بنابراین مربیانی که قصد دارند جوانان را به شایستگی تربیت کنند، باید از آیین خلقت پیروی کرده و برنامه‌های تربیتی خود را با خواسته های فطری آن‌ هماهنگ سازند. همچنین این دوره مهم از زندگی، دارای ویژگی‌هایی است که توجّه به آن‌ها می‌تواند مسیر هدایت این نسل را به سوی دین و ارزش‌های دینی برای هر صاحب نظری روشن کند. در این زمینه راه‌کارهای نظری و عملی مانند شناخت جوان، خودشناسی، بیان اهداف دین و نقش آن در زندگی و رفتار‌شناسی جوان، دین گرایی خانواده وجود دارد.