عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: خانم نادری ::.
نام اثرراهکارهای گسترش عفاف درجامعه
گرایش علمیاخلاق و تربیت
نوع اثر پایان نامه
مدرسه علمیه امام خمینی(ره) - رباط کریم
رتبهشایسته تقدیر
کد اثر14889


چکیده اثر:
«عفاف» حالتی نفسانی است که با اجتناب از تن دادن به خواهش‌ها و تمایلات فطری و خارج نشدن از حد اعتدال حاصل می‌شود وعفیف کسی است که بتواند در حد اعتدال، شهوات و غرایز خود را تحت کنترل درآورد. عفاف یکی از اساسی‌ترین تعالیم اخلاقی اسلام به شمار می‌رود و مسلمانان وظیفه دارند با رعایت موازین آن، حریم زن و مرد را پاس داشته و خود را از انحرافات اخلاقی و اجتماعی حفظ کنند. این امر بر استحکام نهاد خانواده و کاهش آمار طلاق تأثیر خواهد گذاشت وسلامت جامعه اسلامی و آرامش روانی افراد را تضمین خواهد کرد. این تحقیق با جمع‌آوری اطلاعات از منابع روایی، تفسیری، اخلاقی و ... نگرشی نو به راهکارهای گسترش عفاف در جامعه داشته و آن را به روش توصیفی و نظری بررسی کرده است. پژوهش حاضر طی سه فصل کلیات، راهکارهای گسترش عفاف و پیامدهای آن تنظیم گردیده است. در بخشی از نتیجه این پژوهش آمده است:
اهمیت عفاف به عنوان یکی از اساسی‌ترین قوانین الهی بر هیچ متفکّری پوشیده نیست و اسلام با طرح آن، تدابیری اساسی در حوزه خانواده و اجتماع اندیشیده است. امروزه باید برای گسترش عفاف در جامعه جهت ایجاد امنیت اجتماعی اموری از جمله امربه معروف و نهی از منکر، تقویت باورهای دینی و معرفی الگوی مناسب به فرزندان، تربیت صحیح آنان و ... را به كاربست. بنابراین برای داشتن جامعه‌ای سالم همه باید پاسدار عفاف باشند. یعنی از یک سو زنان جامعه اسلامی باید از خودنمایی، خودآرایی و دلربایی در محیط بیرون از خانه پرهیز کنند و از سوی دیگر مردان جامعه نیز از چشم‌چرانی و هوسرانی اجتناب ورزند.