عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: خانم پورمحمّد ::.
نام اثرمسئله شر و راه حل های آن
گرایش علمیکلام
نوع اثر پایان نامه
مدرسه علمیهحضرت فاطمه(س)
رتبهسوم
کد اثر60282


چکیده اثر:
انسان‌ها در زندگی روزمره خود با حوادث و مشکلات گوناگونی روبرو می‌شوند که گاه تحمل آن‌ها برایشان بسیار دشوار است. آنان اغلب این گونه امور را شر می‌خوانند و درصدد رفع آن بر می‌آیند. شر به هر چیز نامطلوبی که اگر نباشد وضع موجود بهتر خواهد شد، گفته می‌شود. شرّ غیر از نقص است و می‌تواند به معنایی اعمّ به کار رود وشامل مطلق کاستی شود. شر گاهی به امور فناپذیر و نیستی‌ها مانند مرگ و زمانی به تفاوت‌ها و تبعیض‌ها مانند فقر و غنا و وقتی به سختی‌ها و شدائد مانند رنج جسمی و روحی اطلاق می‌گردد.
اندیشمندان غیر الهی در سده‌های پیشین مسئله شر را تنها منافی عدالت خدا می‌دانستند ولی امروزه آن را ناسازگار با اصل وجود خداوند می‌شمرند. همه جهان بینی‌های بزرگ اعم از دینی و غیردینی به وجود شر اذعان کرده‌اند و معتقدند که شر، ایمان دینی را به مخاطره می‌افکند وجدی‌ترین نقد عقلانی بر اعتقاد به وجود خداست. بعضی نیز اعتقادات دینی را به دلیل وجود شر در عالم کنار نهاده‌اند و وجود شرور در جهان را دست‌مایه انتقادی بسیار قوی علیه اعتقاد دینی دانسته‌اند. متألهان و اندیشمندان خداباور نیز با ارائه راه حل‌هایی در این باره مشکل را به نحوی حل کرده‌اند. در خصوص این نکته که عامل به وجود آمدن شرور چه کسی یا چه چیزی است می‌توان گفت که هرخوبی و بدی به دست نظم دهنده جهان یعنی خداوند متعال است. گر چه این انسان است که زمینه‌های نزول خیر و شر را بنیان می‌نهد. شرور در بدو امر، لغو و بیهوده یا مخالف با اغراض عمومی آفرینش به نظر می‌آید اما شرور دارای فواید مهمی چون شکوفایی استعداها، بیداری و توفیق توبه و بازگشت از گناه نیز هستند.