عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: آقای یوسف اصغری ::.
نام اثربررسی رابطه کمالات چهار بانوی افضل دنیا با حمایت از ولایت
گرایش علمیتاریخ اسلام و تشیع
نوع اثر مقاله
مدرسه علمیهحضرت عبدالعظیم(ع) ری
رتبهشایسته تقدیر
کد اثر61191


چکیده اثر:
تکامل دنیوی و اخروی از آرزوهای انسانی است و همه تلاشها و رنجها برای دستیابی به آن صورت میگیرد. تکامل دارای مراتبی است و هر کس به اندازه تدبیر و کوششی که دارد از رتبه بالاتری برخوردار میگردد. گرچه نمیتوان نقش پروردگار را در این خصوص منتفی دانست و باید پذیرفت که خداوند تکامل حقیقی وآخرین درجه کمال را در بسیاری از مردان و زنان به ودیعت گذاشته است. از جمله این افراد چهار بانوی ارجمند آسیه، مریم، خدیجه و حضرت زهرا(س) هستند.
اثر حاضر ویژگیهای این بانوان را با استفاده از آیات قرانی و روایات و به روشی توصیفی مورد ارزیابی و کنکاش قرار داده و محور آن را روایت پیامبر(ص) قرار داده است که فرمود: «لم یكمل من النساء إلّا أربع: آسیه بنت مزاحم، امرأه فرعون، و مریم بنت عمران، و خدیجه بنت خویلد، و فاطمه(س) بنت محمّد (ص)». آیات مورد بحث و ترجمه آنها به روشی نوین به صورت جدول ذکر شده است.
محورهای اصلی این پژوهش عبارتند از مختصری از بیوگرافی حضرت آسیه(س)، مختصری اززندگی نامه حضرت مریم(س)، مختصری اززندگی نامه حضرت خدیجه(س)، مختصری از زندگی نامه حضرت فاطمه الزهراء(س).