عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: حجت الاسلام حسین سیاح ::.
نام اثراز آرماگدون تا قرقیسیا
گرایش علمی پژوهش های مرتبط با مهدویّت
نوع اثر مقاله
مدرسه علمیهشیخ عبدالحسین
رتبهشایسته تقدیر
کد اثر58045


چکیده اثر:
«آرماگدون» كه در اصل هارمجیدون است واژه‌ای عبری است كه از دو بخش «هار» به‌معنای تپه و محل مرتفع و «مجیدو» به‌معنای اشراف و شریفان تشكیل شده است؛ بنابراین معنای عبری آرماگدون تپۀ شریفان است. آرماگدون نام نبردی است که به باور مسیحیان صهیونیست در آخرالزمان در منطقه‌ای به نام «مجدو» رخ خواهد داد و طی آن، نیروهای مسیح و ضد مسیح که نماد حق و باطل‌اند، با هم می‌آویزند وسرانجام آن، پیروزی نیروهای مسیح خواهد بود. از سوی دیگر منابع تاریخی اسلام نیز از نبردی خانمان‌سوز بنام«قرقیسیا» خبر داده‌اند که درمنطقه‌ای به همین نام اتفاق می‌افتد. به یقین ایجاد ارتباط و همانندی میان دو حادثه مذکور ناشی از سیاست‌های خصمانه یهود با اسلام و نوعی تفکر صهیونیستی و باورنمایی مذهبی است که سعی دارد سراسر جهان را با دود و آتش دمساز کند و از این رهگذر به اهداف شوم خود نائل گردد.
این پژوهش بر تفاوت ماهوی حوادث یاد شده با یکدیگر تاکید داشته و آن را با دلایلی چون یکسان نبودن منطقه جغرافیایی، ناهمگونی در شخص موعود منتظَر و دشمنان او، تفاوت علت پیدایی آن‌ها و خرافی بودن آرماگدون و مبناداری قرقیسیا به اثبات رسانده است. محورهای اصلی این پژوهش عبارتند از: آرماگدون؛ معنای اصطلاحی و منطقه جغرافیایی، آرماگدون، نبردی هسته‌ای، آرماگدون و مبلّغان انجیلی، آرماگدون و دولت‌مردان آمریكا،نبرد قرقیسیا، دلایل یكسان نبودن آرماگدون و قرقیسیا شامل یكسان نبودن در منطقه جغرافیایی، اختلاف در شخص موعود منتظَر، اختلاف در تعیین مصداق دشمنان موعود، اختلاف در علت پیدایی، آرماگدون و مبناداری قرقیسیا.