عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: آقای حامد حیدری ::.
نام اثرترجمه باب اکل و نوم و شرب کتاب مرآه الکمال
گرایش علمی اخلاق و تربیت
نوع اثر مقاله
مدرسه علمیهحضرت عبدالعظیم(ع) ری
رتبهشایتسه تقدیر
کد اثر60589


چکیده اثر:
یکی از نیازهای غریزی انسان خوردن و آشامیدن است. چرا که بدون بهرمندی از آنها ادامه حیات برای وی ناممکن خواهد بود. اما خوردن و آشامیدن از دو جهت دارای آدابی است یکی از لحاظ نوع و دیگری چگونگی آن. دانشمندان در هر دو مورد قوانین و روشهایی را ابداع کردهاند.
اسلام نیز به این امر مهم توجّه داشته و آدابی را پیشنهاد داده است. ضمن این که از ضرورت استفاده از خوردنیها و آشامیدنیها و وجوب آن سخن گفته است. این اثر که ترجمه بخشی از کتاب مرآه الکمال نوشته مرحوم مامقانی است به بحث در باره انواع و آداب خوردنیها و آشامیدنیها پرداخته و آنها را با استفاده از آیات و روایات تبیین کرده است.
محورهای اصلی این ترجمه عبارتند از: آداب خوردن و نوشیدن و متعلقات این دو؛ آداب و مستحبات مهمانی؛ خواندن دعاهای روایت شده در هنگام انداختن سفره؛ آداب نوشیدن آب؛ مستحبات آب نوشیدن؛ خواندن دعاهای وارد شده برای نوشیدن آب؛ یادکردن حضرت سیدالشهداء(ع) و لعن قاتلان آن حضرت هنگام نوشیدن آب؛ نوشیدن آب از ظرف سفالی؛ توصیههای مربوط به خوردن حبوبات؛ مستحبات مربوط به خوردن حبوبات؛ توصیههای مربوط به خوردن گوشت، چربی و شیر.