عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: پژوهش اتاق فکر و برنامه‌ریزی می‌خواهد ::.
سروش محمدصادق / طلبه سطح یک حوزه حضرت عبدالعظیم (ع) ری

در ابتدا مختصری خودتان را معرفی کرده و اطلاعاتی را در مورد سابقه پژوهش خود بیان کنید.

سروش محمدصادق طلبه پایه ششم حوزه حضرت عبدالعظیم هستم که در جشنواره مقاله‌ای با موضوع «بررسی مقاله سمرقندیه از مقامات حریری» شرکت داشتم. در کنار دوره دانشجویی با توجه به ضرورتهایی که مقام معظم رهبری (حفظه‌الله) در مورد ارائه الگوی اسلامی به جهان و نگرشهای نهضت نرم‌افزاری و تولید علم و ضرورت تحول علوم انسانی بر مبنای مکتب قرآن و اهل بیت (علیه السلام) گوشزد فرمودند، همزمان در حوزه دانشجویی هم مشغول ادامه تحصیل شدم و سپس وارد حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم (ع) شده و از همان ابتدا با برنامه‌های معاونت پژوهشی مدرسه هماهنگ گردیده و مهارت‌های پژوهشی را فرا گرفتم و اولین مقاله خود را با راهنمایی اساتید بزرگوار به جشنواره علامه حلی (ره) ارسال نمودم.
آیا تحقیقتان شخصی بوده و یا جزء برنامه حوزه؟
معاونت محترم پژوهش حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم (ع) در تابستانی که گذشت با توجه به ایجاد دغدغه و انگیزه و ضرورت‌های فراروی پژوهش، در مدرسه اقدام به برگزاری کارگاه مهارتهای پژوهش نمودند و از همان کلاسها انگیزه حضور در جشنواره شکل گرفت.
سپس با تشکیل جلسات مخصوص پژوهشگران مدرسه راهکارها و ضرورت‌های حضور در جشنواره بررسی گردید و استاد راهنمای بسیار قوی که ایشان از پژوهشگران و محققان حوزه می‌باشند را در اختیار طلاب پژوهشگر قرار داده و روی موضوع جشنواره بحث و برنامه‌ریزی صورت گرفت.
مشکلات پژوهشگران در حوزه چیست و برای رفع آن چه پیشنهاداتی دارید؟
بخشی از این مشکلات و موانع را می‌توان در کافی نبودن اساتید راهنما در حوزه‌های علمیه، کمبود دسترسی به کتابخانه‌های تخصصی، نبود اتاق فکر و برنامه‌ای مدون برای موضوعات ضروری برای پژوهش و ... نام برد، که برای حل این موانع و مشکلات راهکارهای خوبی ارائه شده است که انشاءالله در مسیر پژوهش به آن اهداف متعالی برسیم.
چرا برادران حضور کمرنگ‌تری در پژوهش نسبت به خواهران داشتند؟
این امر را می‌توان به موضوع ارائه پایان‌نامه برای خواهران در پایان سطوح آموزشی ارتباط داد که جهت ارائه این پایان‌نامه هم با مهارتهای پژوهشی آشنا می‌شوند و هم ارائه اثر می‌کنند. ولی برای حوزه برادران در سطوح، خبری از پایان‌نامه و بالاخص آموزش‌ مهارتهای پژوهشی نمی‌باشد.
برنامه‌های پژوهشی حوزه چقدر در موفقیت شما تاثیرگذار بوده است؟
از همان سال اول طلبگی با افراد پژوهشگر و نخبه حوزه در ارتباط بودم. این ارتباط تاثیر زیادی در من گذاشت و از ارائه تجربیات و راهکارهای ایشان بهره‌های فراوانی بردم. خواندن شرح حال پژوهشگران نیز خالی از فایده نبود. الحمدلله مدیریت محترم حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم (ع) با دید و حمایت کاملی نسبت به امر پژوهش در حوزه برنامه‌ریزی می‌نمایند و می‌توان به تسهیلاتی که برای پژوهشگران جهت استفاده از امکانات حوزه در نظر گرفته‌اند اشاره نمود.
امیدوارم که هدف اصلی پژوهش در زمان حکومت اسلامی که رفع نیازهای جهان اسلام و ارائه الگوهای مطابق با مکتب قرآنی و اهل بیت (علیهم‌السلام) جهت زمینه‌سازی برای حضور حضرت حجت بن‌الحسن عسگری (عج) می‌باشد، تحقق یابد.