عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: ایجاد بانک مقالات پژوهشی از آثار رسیده به جشنواره‌، از نکات لازم است. ::.
مصاحبه با علیرضا کلانی / معاون پژوهش مدرسه علمیه امام صادق (ع) دماوند
1 وجود مدیری دلسوز با دغدغه رسیدگی و ارتقاء سطح علمی پژوهشی طلاب.
2- استمرار 3 سال کار پژوهی در قالب مجله مرآت که در سال 88 حائز رتبه در کشور شد.
3- اعتماد به نفس طلاب جهت ارائه کارهای پژوهشی. حوزه علمیه امام صادق (ع) دماوند در اولین جشنواره استانی علامه حلی (ره) استان تهران با ارائه 49 اثر پژوهشی در میان مدارس علمیه استان، رتبه نخست را در تعداد آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره کسب کرد.
4- پژوهش محور بودن برنامه‌های درسی و آموزشی حوزه.
در خصوص مساله پژوهش در حوزه‌های علمیه می‌توان به چند نکته اشاره داشت:
الف- عدم وجود جایگاه مشخص برای پژوهش در برنامه‌های علمیه حوزه.
ب- کمبود کادر اجرایی آموزش دیده و متبحر به عنوان معاون پژوهش در حوزه‌های علمیه و عدم وجود تعریف مناسب جایگاه ایشان در ارتباط با مرکز و طلاب محترم.
ج- نبود برنامه مدون پژوهشی در مدارس علمیه.
د- لزوم ترسیم چشم‌انداز علمی مناسب، جهت ارتقاء علمی- پژوهشی و دوری از روزمرگی با عنایت به بخش علمی، فرهنگی چشم‌انداز 1404 ایران اسلامی.
متناسب با چشم‌انداز 1404، حوزه علمیه امام صادق (ع) دماوند می‌تواند به عنوان مهم‌ترین و بزرگترین حوزه علمیه شرق تهران مطرح گردد.
هـ - برنامه‌های علمی همانند جشنواره علامه حلی از بهترین مشوق‌های طلاب در بارورسازی استعدادهای پژوهشی محسوب می‌گردد.
و- بهره‌گیری از ارزیاب‌های خبره در قسمت بررسی و داوری آثار پژوهشی طلاب و استفاده از شیوه‌های صحیح بررسی آثار تحقیقی و اعلام نقاط قوت و ضعف آثار به طلاب محترم.
ز- ایجاد بانک مقالات پژوهشی از آثار رسیده به جشنواره‌ها و ایجاد سایت اینترنتی مخصوص جشنواره و برنامه‌های پژوهشی.
ح- مدنظر قرار دادن سطح تحصیلات کلاسیک طلاب در داوری آثار پژوهشی.
ط – برنامه‌ریزی جهت استمرار ارتباط طلاب پژوهشگر با معاونت پژوهش مرکز و بدنه حوزه علمیه.
در پایان لازم می‌دانم از زحمات بی‌دریغ و تلاش‌های خالصانه و روحیه جهادی دوست و برادر بزرگوارم جناب حجت‌الاسلام والسلمین سماوات (زیدعزه) تشکر و قدردانی نمایم. چرا که با زحمات طاقت‌فرسای ایشان ساختارهای پژوهشی در مدارس علمیه استان در حال شکل گرفتن بوده و امید است با ادامه کار ایشان در معاونت پژوهش، شاهد موفقیت‌های بیشتری باشیم. انشاءالله.