عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: آموزش و فرهنگی باید پژوهش پرور باشد ::.
در ابتدای مختصری خودتان را معرفی کرده و اطلاعاتی را در مورد سابقه پژوهش خود بیان کنید.
فاطمه واسعی معاونت پژوهش مدرسه علمیه فاطمه الزهرا (پونک)، مدرسه حوزه و نماینده ولی فقیه در اهواز، یاسوج و مسجد سلیمان دارای مدرک سطح 2 حوزه علمیه و کارشناسان ارشد علوم قرآن وحدیث
لطفاً بفرمایید در مجموع چند اثر از حوزه شما در چه قالبی و با چه موضوعاتی به جشنواره راه یافت؟
با توجه به استقبال خوب طلاب جوان مدرسه جمعاً 29 اثر به جشنواره راه یافت که بیشتر آن در قالب مقاله و با موضوعات بخش ویژه از جمله ادبیات عرب، فضایل اهل بیت، تاریخ اسلام و اخلاق است.
بازتاب فراخوان جشنواره در مدرسه چگونه بود؟
بسیار عالی و غیرمنتظره بود. به خصوص استقبال طلاب جوان بیشتر از سایرین بود تا آنجا که طلاب سال اول هم که هیچگونه آشنایی با اسلوب مقاله‌نویسی نداشتند هم با ارائه 2 اثر حضور خود را پررنگ نشان دادند. البته از این موضوع نباید چشم پوشی کرد که طلاب پایه‌های چهارم و پنجم با توجه به مشغله زیاد تحصیلی نیز استقبال بسیار چشمگیری داشتند. در ضمن ارزیابی قلم طلاب و مورد توجه قرار گرفتن آنها و برگزاری جشنواره با سوژه و مخاطب خاص باعث شده طلاب انگیزه بیشتری به شرکت در فراخوان داشته باشند.
چه امکاناتی برای داوطلبان شرکت در جشنواره قرار دادید؟
در مدرسه سعی شد همه روزه از صبح تا ظهر اتاق سایت و اینترنت برای استفاده طلاب به صورت رایگان در اختیارشان قرار گیرد. همچنین هزینه پرداخت پرینت، کپی، اسکن و هرگونه کمک در راستای مقاله‌نویسی داوطلبان از طرف مدرسه پرداخت شد. برای تشویق طلاب نیز مقالات آنان را جایگزین تحقیقات درسی کردیم. البته جوایزی از طرف گروه پژوهشی مدرسه برای ایجاد انگیزه در طلاب در نظر گرفته شده.
به نظر شما این جشنواره دارای چه معایبی است؟
یکی از مهم‌ترین معایب این جشنواره تداخل چند فراخوان دیگر از طرف مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه علمیه با جشنواره علامه حلی است که البته این مشکل سالهای گذشته نیز بوده که امیدواریم برای سالهای آینده حل شود.
چه پیشنهادی برای معاونین پژوهشی دارید؟
ما باید پژوهش را برای طلاب ملموس کنیم. پژوهش یعنی اینکه ذهن طلاب را درگیر کنیم. سعی کنیم اگر متونی را مطالعه می‌کنند منابع آنها را گسترش دهیم. البته در همه مدارس علمیه آموزش و فرهنگی باید پژوهش‌محور باشد. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: حوزه‌های علمیه در 100 سال گذشته کار‌های پژوهشی زیادی داشتند اما جدیداً کم شده و باید کار بیشتری انجام شود. ما از گروه‌های آموزشی و فرهنگی انتظار داریم در امر پژوهش طلاب را بیشتر یاری کنند.