عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: جشنواره علامه حلی مایه افتخار جامعه حوزوی است ::.
در ابتدا مختصری خودتان را معرفی کرده و اطلاعاتی را در مورد سابقه پژوهش خود بیان کنید
عذرا خلیلی، معاونت پژوهشی مدرسه علمیه کریمه اهل‌بیت کارشناس ارشد فقه و حقوق، دانشجو دکتری دانشگاه امام‌الاوضاعی بیروت رشته دراسات اسلامی، اشتغال در سطح سه؛ رشته فقه و اصول مدرس حوزه و دانشگاه و استاد راهنما
لطفا بفرمایید چند اثر از مدرسه شما به جشنواره راه یافت؟
در کل 4 اثر در قالب پایان‌نامه به جشنواره راه یافت که بیشتر محتوای آنها فقهی‌- حقوقی است.

بازتاب فراخوان جشنواره در مدرسه چگونه بود؟
با توجه به اینکه رتبه‌های سوم و چهارم دومین جشنواره علاوه حلی از طلاب جوان مدرسه ما بوده است انگیزه طلاب، برای شرکت در سومین جشنواره نیز بسیار زیاد بود، همچنین روابط صمیمانه و نزدیک گروه پژوهشی مدرسه با طلاب، مشوق خوبی برای آنها بوده که در کنار این روابط نزدیک و خوب، گروه آموزشی مدرسه نیز در ایجاد انگیزه برای طلاب کمک فراوانی به ما کردند.
چه امتیازاتی برای طلاب داوطلب شرکت در جشنواره قرار داده شد؟
در مدرسه بسته‌هایی با عنوان سبد پژوهشی در اختیار طلاب قرار داده شد که حاوی نشریات، سی‌دی، پایان‌نامه و مقالاتی بود که رد نوشتن مقالات و پایان‌نامه‌ها کمک زیادی به داوطلبان کرد. همچنین در کنار آن امکان استفاده از اینترنت و رایانه همه‌روزه به صورت رایگان در اختیار طلاب عزیز قرار داده شد. گفتنی است امکاناتی چون تایپ، کپی و پرینت نیز به صورت رایگان در اختیار طلاب قرار داده شد.
با توجه به برگزاری متوالی این جشنواره به نظر شما چه معایبی می‌توان از این جشنواره عنوان کرد؟
به نظر من اولا ارزیاب‌ها و داوران جشنواره باید با دقت‌تر انتخاب شوند. همچنین انتخاب داوران متخصص در هر رشته لازمه یک داوری عادلانه است. ثانیا قیاس اثراتی با موضوعات متفاوت کاری دشوار و ناعادلانه است. اگر ترتیبی داده شود تا جشنواره به صورت موضوعی برگزار شده و دستاورد‌ها نیز با توجه موضوعاتشان در گروه مربوط به خود مورد قیاس قرار گیرند عادلانه‌تر خواهد بود.
لطفا از امتیازات این جشنواره نام ببرید؟
ایجاد انگیزه برای طلاب جوان، استفاده از قلم طلاب، شناسایی نیروهای نخبه و جوان مدارس علمیه حوزه البته باید گفت این جشنواره مایه افتخار جامعه حوزوی کشور است.