عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: روش تحقیق و شیوه نگارش باید آموزش داده شود ::.
ایمان زالپولی / طلبه سطح یک حوزه علمیه خاتم‌الاوصیاء (عج)

در ابتدا مختصری خودتان را معرفی کرده و اطلاعاتی را در مورد سابقه پژوهش خود بیان کنید.

اینجانب ایمان زالپولی متولد سال 1372 و در حال تحصیل در سال دوم حوزه می‌باشم. بنده در تابستان سال 1387 وارد حوزه خاتم‌الاوصیا (عج) تهران شدم. بنده تا به حال با کمک اساتید بزرگوارم موفق به جمع‌بندی دو پژوهش در زمینه زندگینامه و دو پژوهش در زمینه کتاب‌شناسی شده‌ام. (در زمینه زندگینامه زندگانی عبیدزاکانی و عبدالله قلانسی نسفی و در زمینه کتاب‌شناسی کتاب اخلاق الاشراف از عبیدزاکانی و المقالات والفرق تالیف ابی خلف اشعری قمی).
چرا برادران حضور کمرنگ‌تری در پژوهش نسبت به خواهران داشتند؟
شاید دلیل این امر باشد که برای این جشنواره که دیر هم فراخوان داده شد و اطلاع‌رسانی انجام نمودند برادران می‌بایست به تولید مطلب می‌پرداختند ولی در حوزه خواهران پایان‌نامه‌های آماده که جزو برنامه‌ رسمی حوزه است وجود داشته است.
مشکلات پژوهشگران در حوزه چیست و برای رفع آن چه پیشنهاداتی دارید؟
اولاً عدم بیان ضرورت پژوهش در حوزه که برای رفع آن می‌توان کلاس‌هایی توجیهی در این باب در نظر گرفت.
ثانیاً عدم ایجاد انگیزه برای پژوهش که روش‌های ایجاد انگیزه مشخص است و نیازی به بیان ندارد. ثالثاً نبود کلاس‌های آموزشی که به سبب عدم وجود چنین کلاس‌هایی اصلا طلاب با روش تحقیق، روش منبع‌شناسی، روش‌ نگارش و... آشنا نمی‌شدند. رابعاً کمبود امکانات از قبیل وسایل ارتباط جمعی که برای رفع آن لازم است بودجه‌ای خاص برای این کار از طرف مرکز مربوطه به حوزه‌های علمیه داده شود.
آیا تحقیقتان شخصی بوده و یا جزء برنامه حوزه؟
حوزه ما هر ساله قبل از شروع سال تحصیلی در ایام ماه مبارک رمضان و در دهه آخر آن سفر زیارتی پژوهشی را به مشهد مقدس ترتیب می‌دهد و در ابتدای سفر استاد بزرگوارمان آقای حمیدیه (حفظه‌الله) ما را با روش تحقیق آشنا کرده و در ادامه موضوعی خاص را برای ما مشخص کرده و از ما در طی این سفر نتیجه تحقیق را خواستار می‌شوند. این تحقیق هم نتیجه همین برنامه مدرسه بود.
برنامه‌های پژوهشی حوزه چقدر در موفقیت شما تاثیرگذار بوده است؟
اگر بتوان گفت در این پژوهش موفقیتی وجود داشت به تحقیق باید گفت که بخش بسیار زیادی را برنامه‌های حوزه موثر بوده و بخش دیگر را نیز طلاب پایه‌های بالاتر که در این راه تجربه بیشتری دارند، موثر بوده‌اند. این حرف که این نتیجه را به‌طور کامل به حوزه ارتباط می‌دهم به این علت است که بنده در زمان شروع این پژوهش هیچ چیزی از آن نمی‌دانستم، نه منابع را می‌شناختم و نه روش نگارش و نه مابقی امور پژوهش را.