عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: بخش عمده آموزش را پژوهش تشکیل می‌دهد ::.
حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی گودرزی، دبیر سومین جشنواره سراسری علامه حلی (ره) در دیدار با مسئولان و طلاب مدارس علمیه استان تهران اظهار داشت: تحقیق، مشاوره و پژوهش در آثار علمای گذشته از جمله علامه حلی و مجلسی (ره) کاملاً مشهود است و وظیفه علمی ما در این عصر، روش‌مندی، استانداردسازی و قالب‌بندی نمودن آن می‌باشد.
وی گفت: برخلاف تصور غلطی که پژوهش را امری جدا از آموزش می‌داند، بخش عمده آموزش را پژوهش تشکیل می‌دهد و تفکیک این دو مقوله اشتباه است.
حجت‌الاسلام گودرزی افزود: بدیهی است که آموزش مقدمه پژوهش است، اما این بدان معنا نیست که طلبه پس از گذراندن 10 سال تحصیلی برای اولین بار وارد عرصه تحقیق و پژوهش شود در حالی که طلاب می‌توانند از اولین سال تحصیلی برای یافتن پاسخ سوالات مرتبط با دروس تحصیلی خود به تحقیق و پژوهش روی آورند.
دبیر جشنواره علامه حلی (ره) در ادامه افزود: یافته‌ها و ارزش‌های علمی که امروز موجب افتخار حوزه است، محصول و مدیون پژوهش‌های علمای سلف است.
وی با اشاره به ارزشمند بودن کار پژوهشی و شرکت در اینگونه جشنواره‌ها برای طلاب جوان، خاطرنشان کرد: ما از طلاب جوان انتظار تولید علم و نوآوری خاصی نداریم، بلکه می‌خواهیم طلبه جوان دست به قلم باشد و با نوشتن عجین شده و گام‌های اولیه را برای رشد و تعالی در عرصه رقابت پژوهشی بردارد.
حجت‌الاسلام گودرزی در پایان با تاکید بر لزوم احیای هر چه بیشتر امر پژوهش در مدارس علمیه اظهار داشت: پژوهش محور اصلی و سازنده فضای حوزه می‌باشد و ضمن ایجاد بستر مناسب جهت پیشرفت علمی، راه‌های آینده را به ما نشان می‌دهد.