عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: مصاحبه با سرکار خانم راستی ::.
سرکار خانم راستی / مدیر منطقه یک حوزه‌های علمیه خواهران استان تهران
1- با لطف و عنایت الهی، استقبال مدارس علمیه استان تهران در مقایسه با سال گذشته چشمگیرتر بوده است. خوشبختانه امسال شاهد قوت انگیزه مدیران مدارس علمیه و طلاب جهت شرکت در این جشنواره بودیم و دستاوردهای ارسال شده از کیفیت و سطح بالاتری برخوردارند.
2- ابتدا دبیرخانه استانی با حضور اعضایی از مدیریت‌های استانی حوزه‌های خواهران و برادران، تشکیل گردید و پس از اعلام فراخوان استانی به مدارس تابعه و دریافت آثار پژوهشی از طلاب عزیز، از تعداد 402 اثر که از مدارس علمیه خواهران استان تهران دریافت شده بود، پس از سه مرحله ارزیابی اجمالی و تفصیلی، 40 اثر به مرحله داوری راه پیدا کردند که 24 اثر از آثار مدارس خواهران استان حائز شرایط شرکت در جشنواره کشوری گردیدند.
3- در حوزه علمیه آموزش و پژوهش مکمل یکدیگرند. پژوهش هم برای فرد مفید است و هم برای جامعه. از آن جهت که موجب تحقیق و تامل بیشتر در آموزشهای به دست آمده می‌شود، می‌تواند در ارتقای یادگیری فرد موثر باشد و همچنین در حوزه اجتماعی، یافته‌های پژوهشی می‌تواند برای جامعه مفید باشد.
در حوزه‌های علمیه از یک سو با توجه به نیازی که در زمینه علوم انسانی و بویژه در تبیین معارف اسلامی وجود دارد و از سوی دیگر با عنایت به رشد و پیشرفت سایر علوم و گشوده شدن افق‌های جدید و در نتیجه تولید سوالات و مسائل نو به نو و از دیگر سو با توجه به تهاجم فرهنگی دشمن، حضور طلاب در صحنه تحقیقات و پژوهش امری ضروری است. قطعاً این حضور می‌تواند در توسعه فعالیت‌ها و نشر و گسترش فرهنگ دینی موثر باشد. اگر بخواهیم به سمت تولید علم و جنبش نرم‌افزاری و تبیین مبانی دینی و نشر و گسترش معارف دین و دفاع و پاسداری از ارزش‌های انقلاب اسلامی حرکت کنیم، پژوهش قطعاً یکی از کلیدی‌ترین ابزارهای ماست.
بدین لحاظ حضور طلاب بسیار مغتنم است و در این میان جشنواره علامه حلی می‌تواند انگیزه مناسبی جهت ایجاد و ارتقاء انگیزه‌ها و فراهم کردن زمینه‌ای مثبت برای رقابت و راهی برای شناسایی استعدادها و در ادامه انشاءالله پرورش استعدادهای برتر باشد.