عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: محبوبه اختری ::.
نام اثر شؤون رهبری و مدیریت در عهدنامه مالک اشتر
گرایش علمی تاریخ اسلام
نوع اثر مقاله
مدرسه علمیهالغدیر تهران
رتبه سوم
امتیاز 77
کد اثر 201


چکیده اثر:

باتوجه به اهمیت اجتماع در اسلام و اهمیت نقش رهبری در جهت گیری وسعادت جامعه ،تبیین حدود وظایف و اختیارات رهبر و مدیر عالی جامعه و به عبارت دیگر شؤون مدیریت و رهبری ضرورت می یابد .
یکی از اهم متون سیاسی وحکومتی در فقه اسلامی نامه ی امیر مؤمنان علی (علیه السلام) به مالک اشتر است که به عهد نامه ی مالک شهرت دارد .
در این پژوهش با عنوان " شؤون رهبری ومدیریت در عهد نامه مالک اشتر " بر اساس فراز نخستین عهد نامه مالک چهار شأن از شؤون رهبری بدین قرار : تنظیم اقتصاد، امنیت جامعه، اصلاحات اجتماعی و عمران و آباد سازی مورد کاوش و بررسی قرار گرفت . البته به منظور اجرایی شدن این امور وجود کارگزارانی الزامی است .
گفتنی است که حدود اختیارات مدیریت کلان جامعه از نظر امیر مؤمنان علی (علیه السلام) بستگی به میزان شایسته گی و کارایی فردی دارد که عهده دار این منصب می شود.
می توان نتیجه گرفت که چنان چه شخصیت قدرتمندی همانند مالک را در نظر بگیریم ، مطلق انتظارات معقول از یک رهبر تمام عیار دینی و الهی را می توان به او واگذار کرد . از این رو عهد نامه مالک اشتر می تواند مناسب ترین الگو برای سازماندهی به قانون اساسی یک کشور بزرگ باشد.
امید است که پژوهش حاضر گامی مثبت در راه این هدف به شمار آید.

واژگان کلیدی: رهبر ، مدیر ، حکومت ، عهدنامه