عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: حکیمه مفتّح ::.
نام اثر تدابیر پیشگیرانه از بی حجابی در قوانین جمهوری اسلامی ایران
گرایش علمی علوم انسانی
نوع اثر مقاله
مدرسه علمیه نورالزهراء تهران
رتبه دوم
امتیاز 85
کد اثر 125


چکیده اثر:

معضل بی حجابی گونه ای از انحرافات اجتماعی است که جامعه ی ایران با آن روبرو بوده و در سال های اخیر این معضل روند رو به افزایشی نیز داشته است. در برخورد با این مسأله از حیث تبیین مفهوم و تعیین قلمرو و نحوه برخورد مشکل وجود دارد.
برای جلوگیری از ایجاد فساد در جامعه و برقراری امنیت اجتماعی و فرهنگی، برخورد با کسانی که حجاب را در جامعه رعایت نمی کنند لازم می باشد؛ قانونگذار ایران نیز به تبع این امر اقدام به جرم انگاری رعایت نکردن حجاب توسط زنان در تبصره مذکور در ماده 638 قانون مجازات اسلامی نموده است که البته تبصره مذکور در حال حاضر کارایی لازم را ندارد.
اما آنچه در جامعه امروز ایران می تواند در جهت کاهش یا به حداقل رساندن بی حجابی بسیار مؤثر باشد، اتخاذ تدابیر پیشگیرانه غیر کیفری است تا سبب نهادینه شدن فرهنگ عفاف و حجاب در افراد جامعه گردد. در اجرای این امر حکومت، خانواده، رسانه ها (بخصوص تلویزیون و سینما) و ترویج سنت امر به معروف و نهی از منکر در میان آحاد افراد جامعه نقش بسیار مهمی دارند.
در نگارش این تحقیق تلاش شده است تا نقاط ضعف و قوت قانونی حمایت از حجاب و مقابله با بی حجابی بیان و توضیحاتی در راستای آن ارائه و راههای نهادینه شدن امر حجاب در بانوان بررسی گردد.