عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: حامد خواجه جوارانی ::.
نام اثر اختلاف قرائت در قرآن کریم
گرایش علمی کلام
نوع اثر مقاله
مدرسه علمیه امام صادق (ع) دماوند
رتبه سوم
امتیاز 76
کد اثر 215


چکیده اثر:

قرائت قرآن کریم یکی از بنیادی ترین مسائل در عالم اسلام است که مقارن با فرود قرآن کریم از ملکوت به قالب واژگان و جاری شدن به زبان رسول اکرم ( صلی الله علیه و آله ) تکوین یافت؛ ایشان اولین قاری رسمی و آموزگار قرآن کریم بودند که پس از دریافت پیام ربّانی تلاش ناگسسته ی خویش را آغاز کردند.
قرائت قرآن کریم از نظر مسلمین بسیار حائز اهمیّت بود، برای همین نخستین محافل دینی مسلمانان همان مجالس ذکر، قرائت و تلاوت قرآن کریم بود.
مسلمانان از صدر اسلام تا به حال با جان و دل به آیات روح انگیز قرآن کریم گوش می سپردند و دستورهای زندگی بخش آن را در عمل پیاده می کردند، در این بین یکی از مسائل مهم و توجه برانگیز برای مستمعین قرآنی مسئله ی اختلاف قرّاءِ قرآن در نحوه ی ادای کلمات قرآنی و تلفّظ مختلف آنان از آیات است: ما این مسئله ی مهم را مورد توجه قرار داده و پیرامون مسائل آن به نوشتن دست بردیم تا بدین آگاهی برسیم که منشأ و عوامل پیدایش این اختلافات در قرائت قرآن کریم چیست؟ و آیا این اختلافات در صدر اسلام هم بوده یا مسئله ای جدید است؟ حال که این اختلاف ها وجود دارد آیا این قراءآت حجّیت دارند؟ یا خواندن قرآن کریم به این قراءآت مختلف جایز نمی باشد؟ و ... در این جا نخست معنای لغوی و اصطلاحی قرائت را مطرح می کنیم و پس از آن بحث خود را از جمع آوری قرآن کریم در صدر اسلام شروع کرده و پی می گیریم.