عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: سروش محمد صادق ::.
نام اثر بررسی مقامه سمرقندیه از مقامات حریری
گرایش علمی ادبیات
نوع اثر مقاله
مدرسه علمیه حضرت عبدالظیم(ع) ری
رتبه دوم
امتیاز 84
کد اثر 272


چکیده اثر:

این تحقیق به مقامه سمرقندیه از مقامات حریری می پردازد و هدف آن آشنایی با مقامات حریری ، ترغیب جهت انس بیشتر با متون ادبی و برداشت اخلاقی از متون ادبی می باشد. مقامات حریری اثر ابو محمد حریری ودارای پنجاه مقامه می باشد.
این کتاب دارای نثری مسجع می باشد و بالطبع لغاتی در خور بررسی دارد. در مورد مقامات حریری بررسی هایی که صورت گرفته ، به ترجمه لفظی لغات بسنده شده است.
در این تحقیق علاوه بر موضوع فوق به ارائه پیشنهاد و همچنین بررسی اخلاقی این متن ادبی پرداخته شده است. مقامه در اصطلاح ادبی نوع خاصی از داستان های کوتاه با نثری مسجع می باشد. علت رواج این نثر علاقه مردم به مطالعه این نوع آثار بوده است. مقامه نگاری به معنایی جدید از زمان همدانی و حریری صورت گرفته است.
مقامه سمرقندیه داستان فردی است که به مسجد می رود و در آنجا با خطیبی روبرو می شود که خطبه ای بدون نقطه می خواند ولی در آخر شب عملی از خطیب می بیند که بسیار متعجب می گردد!
یکی از ویژگی های لغات مقامات حریری این می باشد که پس از بررسی در میان ده لغت نامه ، تعداد قابل توجهی از آن فقط در لغت نامه های اصیلی همچون لسان العرب یافت می گردد.

کلید واژه : مقامات حریری – مقامه سمرقندیه – متون ادبی