عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: مریم صادقی پری ::.
نام اثر نقش بهانیت در پیدایش و استمرار رژیم پهلوی
گرایش علمی جریان شناسی انحرافات مهدویت و عرفان های نوظهور
نوع اثر پایان نامه
مدرسه علمیه حضرت خدیجه (س)
رتبه سوم
امتیاز 75
کد اثر 43075

چکیده اثر:

بهائیت فرقه ای است منشعب از جریان بابیت که برخاسته از مکتب شیخی است که در دوران قاجار توسط میرزا حسینعلی نوری به وجود آمد و در دوران پهلوی گسترش یافت.
این پژوهش به جریان شناسی و بررسی سیر تاریخی فرقه بهائیت و عملکرد آن​ها در روی کار آمدن رژیم پهلوی و فعالیت آن​فرقه پرداخته شده است.
همچنین سعی شده به سوالاتی از قبیل آیا بهائیان در به وجود آمدن رژیم پهلوی نقش داشته اند؟ و نقش آن​ها در استمرار حکومت پهلوی به چه میزان بوده است؟ و...پاسخ داده شود. برای پاسخ گویی به این سوالات از روش تحقیق تحلیلی-تاریخی استفاده شده که با مراجعه به کتابخانه های تخصصی و استفاده از منابع خود بهائیان و سایر منابع در این زمینه مطالب جمع آوری و سپس تنظیم گردید. بهائیت فرقه ای است که با ظاهر دین و در حقیقت به دست استعمارگرانی نظیر روس و انگلیس به وجود آمد تا به عنوان ابزار برای اهداف استعماری آنان بکار گرفته شود.
بهائیان در دوره قاجار کم کم وارد سیاست شدند و در زمان مشروطه خواهی نقش مخربی را در جهت انحراف در مشروطیت ایفا کردند و با انجام عملیات تروریستی و ایجاد آشوب و وحشت سعی در براندازی حکومت قاجار کردند تا در نهایت با روی کار آمدن حکومت پهلوی وارد دستگاه پهلوی شده و در دوره پهلوی دوم نفوذشان گسترش پیدا کرد و اهداف استعمار به دست این ها در کشور دنبال شد و تحقق پیدا کرد.