عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: فاطمه مردانی ::.
نام اثر مقایسه رجعت و قیامت
گرایش علمی کلام
نوع اثر مقاله
مدرسه علمیه حضرت فاطمه الزهرا(س)
رتبه سوم
امتیاز 75
کد اثر 44731

چکیده اثر:

در میان اعتقادات نجات بخش پیروان اهل بیت (علیهم السلام) بعد از اعتقاد به اصول دین شاید هیچ عقیده‌ای به حد «رجعت» مورد اهمیت واقع نشود.
بنابراین دامنه‌ی تحقیقی نگارنده در این مختصر مقوله رجعت است كه آن را در مقایسه با معاد و تفاوت‌ها و شباهت‌ها و رابطه آن دو با یكدیگر مورد بررسی قرار گرفته است.
موضوع تحت عنوان مقایسه‌ی رجعت و قیامت مطرح شده است چرا كه با مقایسه‌ی این دو مقوله ذهن انسان آمادگی بیشتری برای درك آن چه كه هنوز رخ نداده است پیدا خواهد كرد و موجب جلوگیری از انكار كردن این مسأله مهم می‌شود.
به عبارتی واضح‌تر این كه با پذیرفتن اصل معاد به عنوان امری كه هنوز واقع نشده، اما بر اساس آیات و روایات انجام و واقع شدن آن مسلم و قطعی می‌باشد، رجعت نیز بر اساس همین ادله قابل اثبات می‌باشد و موانع از درك این موضوع كم رنگ تر و یا حتی حذف خواهد شد.
در این زمینه از كتاب‌های مختلفی به روش تحلیلی كاربردی استفاده شده تا پاسخ به سوال‌هایی مانند این كه رجعت اتفاق خواهد افتاد یا می‌توان رجعت را مانند معاد در نظر گرفت و سوال‌های دیگری از این قبیل داده شود، به امید این كه راهی و دریچه‌ای به سوی درك عمیق این مقوله ایجاد گردد.