عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: الهه عابدینی ::.
نام اثر دشمنان از دیدگاه امام علی(ع) و انطباق آن با انقلاب اسلامی
گرایش علمی علوم انسانی
نوع اثر پایان نامه
مدرسه علمیه الغدیر
رتبه سوم
امتیاز 75
کد اثر 40361

چکیده اثر:

پژوهش حاضر با عنوان : « دشمنی و دشمنان از دیدگاه امام علی علیه السلام و انطباق آن با انقلاب اسلامی » در تلاش است تا پس از بیان دشمنان آن حضرت با سیری در منظومه فکری امام علی علیه السلام به تبیین ابزارهای دشمنی و اصول برخورد با آنان از دیدگاه آن بزرگوار بپردازد . بدون شک این مقوله نه تنها در دین اسلام بلکه در سایر ادیان و مکاتب الهی حائز اهمیت فراوان بوده و مورد دقت و توجه قرار گرفته است ؛ چرا که تداوم حیات دنیایی و در نهایت اخروی انسان ها ، نیازمند شناخت دشمن ، شناخت ابزارهای دشمنی و روش های برخورد با دشمنان است . یکی از وظایف بسیار مهم مسلمانان به ویژه شیعیان شناخت سیره و روش ائمه طاهرین سلام الله علیهم اجمعین است ؛ زیرا عمل کردن به روش اهل بیت علیهم السلام سعادت در دین را دربردارد و در مقابل عدم شناخت سیره و روش آن مردان الهی ، در طول تاریخ نشان داده است که مسلمانان همواره با بدبختی ها و گمراهی ها دست و پنجه نرم کرده اند و گرفتار فتنه های عظیم شده اند که نتیجه ای جز نفاق و گمراهی و دوری از آرمان ها و ارزش های اسلام و قرآن نداشته است . مولای متقیان امام علی علیه السلام به دلیل ظهور دشمنان مختلف ، و با دیدگاه های متفاوت نسبت به اسلام ، مجبور بودند که در برخورد با هر گروه از دشمنان اصولی را پیاده کنند ، از این رو تجربه حکومت علوی یک تجربه عالی و ارزشمند برای حکومت اسلامی است . بدون شک دشمنان برای رسیدن به اهداف خود از ابزارهای گوناگونی استفاده می کنند که مهم ترین این ابزارها از دیدگاه امام علی علیه السلام ، ایجاد شبهه ، مکر و حیله ، ایجاد اختلاف و تفرقه در صف مسلمین و استفاده از جهالت مردم است. از مهم ترین اصول برخورد با دشمنان از دیدگاه آن جناب می توان به صراحت ، شجاعت و قاطعیت و واقع نگری در برخورد با مخالفان اشاره کرد .
حاصل آن که مراجعه و کنکاش در دیدگاه حضرت علی علیه السلام ، ضامن امنیت ، آرامش ، نجات و سعادت فرد و جامعه در دنیا و آخرت است و دقت و تأمل در فرمایشات حضرت امیر علیه السلام و رهبر بصیر و فرزانه در شرایط پس از انقلاب زمینه شناخت ابزارهای دشمنی و اصول برخورد با دشمنان می تواند به اصل بسیار مهم ولایت پذیری اشاره می کرد . به طور قطع ، فرمانبرداری و پیروی از ولایت نجات دهنده انسان ها از تاریکی های جهالت است و موجبات رشد ، کمال و هدایت را فراهم می سازد و مملکت و امت اسلام از مکر و حیله و آسیب دشمنان در امان خواهند ماند .