عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: هاجر یارمحمدی ::.
نام اثر عدالت اجتماعی از منظر علی ابن ابی طالب (ع)
گرایش علمی علوم انسانی
نوع اثر پایان نامه
مدرسه علمیه امام خمینی(ره) رباط کریم
رتبه دوم
امتیاز 81
کد اثر 44588

چکیده اثر:

عدالت اجتماعی، از بزرگ‌ترین دغدغه‌های جامعه و زیربنای توسعه اقتصادی، رشد و بالندگی فرهنگی و سیاسی جامعه است. تبیین عدالت اجتماعی علی ابن ابی طالب علیه السلام در زمینه‌های مختلف، به جهت الگوپذیری از آن حضرت برای رسیدن به یك جامعه سالم در پرتو معارف اسلامی و شیعی است. پژوهش حاضر با جمع‌آوری اطلاعات از منابع روایی، تاریخی و سیاسی به شیوه كتابخانه‌ای پدیدآمده و به روش توصیفی – تحلیلی به رشته نگارش درآمده است.
اهمیت عدالت اجتماعی را می‌توان در هماهنگی آن با فطرت انسانی و سیره عدالت محوری انبیا و ائمه دانست. بنابراین، لازم است حق‌محوری، مراعات حقوق متقابل دولت و مردم، حمایت از محرومان، تقسیم عادلانه بیت‌المال و ایجاد قوه قضائیه سالم توسط حكومت فراهم گردد و موانعِ برقراری عدالت از قبیل روحیه استبدادگری دولتمردان و وجود كارگزاران نالایق و روحیه ظلم‌پذیری مردم رفع شود تا وحدت، امنیت، فزونی بركات، ثبات حاكمیت، ناكامی دشمنان، رضایت مردم و آبادانی جامعه محقق گردد.