عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: فائزه گلستانی ::.
نام اثر نقش ولایی انسان کامل ار منظر دین و عرفان
گرایش علمی فلسفه و منطق
نوع اثر پایان نامه
مدرسه علمیه الغدیر
رتبه دوم
امتیاز 82/5
کد اثر 40363

چکیده اثر:

بالاترین مراحل ولایت، ولاء تصرف یا ولایت تکوینی است. مسئله ولاء تصرف یا ولایت معنوی، نوعی اقتدار و تسلط فوق​العاده تکوینی است. نظریه ولایت تکوینی از یک طرف مربوط است به استعدادهای نهفته در انسان و کمالاتی که این موجود شگفت، بالقوه دارد و قابل به فعلیت رسیدن است و از طرف دیگر مربوط است به رابطه این موجود با خدا. مقصود از ولایت تکوینی این است که انسان در اثر پیمودن صراط عبودیت به مقام قرب الهی نایل می​گردد. اثر وصول به مقام قرب در مراحل عالی آن، این است که معنویت انسانی که خود حقیقت و واقعیتی است، در وی متمرکز می​شود و با داشتن آن معنویت، قافله​سالار معنویات و حجت زمان می شود. زمین هیچ​گاه از کسی که حامل چنین معنویتی باشد و به عبارت دیگر از «انسان کامل» خالی نیست .
ولایت به این معنا از مسائل عرفانی است که از دید تشیع یک مسئله اسلامی نیز هست و شیعه به ولایت تکوینی ائمه معصومین معتقد است.
در زمینه مسئله ولاء تصرف با این عنوان، مقاله، پژوهش و یا پایان​نامه​ای در فهرست اطلاعات مرکز اطلاعات و مدارک علمی کشور ثبت نشده است؛ اما در قسمت پایان​نامه​ها خانم شهلا یزدان​پناه در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجوی دانشکده الاهیات و معارف اسلامی قم در سال 1381 پیرامون موضوع ولایت تکوینی، پژوهشی انجام داده​اند و درقسمت مقاله سمینار، علامه حسن​زاده آملی در کنگره بزرگداشت علامه طباطبایی (آبان ماه سال 61) مقاله​ای را با موضوع ولایت تکوینی ارائه داده​اند.
مقاله حاضر با توجه به اهمیت بسزایی که اعتقاد به ولایت تکوینی در زندگی فردی و به تبع آن زندگی اجتماعی انسان دارد و همچنین علاقه​مندی عده​ای به طرح این موضوع؛ به تبیین مسئله ولاء تصرف می پردازد. گرداوری منابع به شیوه کتابخانه​ای بوده است. مسئله مورد بحث با محوریت نظرات استاد شهید مطهری مورد بررسی قرار گرفته و از آثار اساتیدی چون علامه طباطبایی، آیت​الله جوادی آملی، جلال الدین آشتیانی و نیز لغت​نامه و فرهنگ اصطلاحات عرفانی به عنوان منابع تحقیق استفاده شده است.