عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: طیبه سترگ ::.
نام اثر مبانی فقهی قاعده اهم و مهم
گرایش علمی فقه و حقوق اسلامی
نوع اثر پایان نامه
مدرسه علمیه الزهرا(س) - ری
رتبه دوم
امتیاز 80
کد اثر 46147

چکیده اثر:

مقاله حاضر تحت عنوان «مبانی فقهی قاعده اهمّ و مهمّ » با هدف تبیین و تشریح مبانی فقهی قاعده «لزوم تقدیم اهمّ بر مهمّ»، از دیدگاه عقل و شرع، همراه با نقل آراء حضرت امام خمینی(ره) و دیگر فقهای شیعه است. چراکه لازمه ساماندهی مباحث گسترده مرتبط با مصالح اهمّ در قالب «فقه المصلحه» با متدولوژی اصول فقه شیعه، اثبات قاعده «اهم و مهم » در احکام و لسان شارع است. بدین نحو که حکم اهم بر مهم هنگام تزاحم، مقدم می شود.
نکته حائز اهمیت این است که قاعده «اهمّ و مهمّ »، قاعده ای فقهی - عقلی است که در سرتا سر فقه بویژه در اجرا احکام رخ نموده است. این پژوهش با استناد به منابع معتبر، به روش توصیفی، اسنادی و تحلیلی می باشد. در ضمن می توان با ارائه نظرات مختلف اهل سنت، پیرامون برخی مسائل اختلافی وبه طور اخص مقایسه بین آن ها، این پژوهش را تکمیل نمود.