عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: زینب نغمه ::.
نام اثر نقد آثار مستشرقان در برخورد پیامبر (ص) با یهود مدینه
گرایش علمی تاریخ اسلام تشیع
نوع اثر پایان نامه
مدرسه علمیه حضرت عبدالعظیم (ع) ری
رتبه دوم
امتیاز 79
کد اثر 46348

چکیده اثر:

پیامبر در مدت حكومتشان در مدینه، غزوات بسیاری داشتند كه غیر از غزوه احد، كه متأسفانه مسلمانان در آن متحمل شكست نسبی شدند اكثر آنها به پیروزی منجر شده است، . تأمل در عوامل شكست احد می‌تواند به استنباط آموزه‌های اصولی بیانجامد كه به‌كارگیری آن در دوره‌های مختلف تاریخی، مانع تكرار حوادث تلخ خواهد شد!
این پژوهش با توجه به هدف،كاربردی است و بر اساس ماهیت مسأله، تاریخی- تحلیلی است . از نظر شیوه جمع‌آوری اطلاعات، كتابخانه‌ای محسوب می‌شود. بر این اساس، این تحقیق درصدد پاسخگویی به سؤالات ذیل برآمده است: چه وقایعی در غزوه احد رخ داده است؟ نقش‌آفرینان احد چه كسانی بودند؟ علل شکست مسلمانان در این جنگ چه بوده است؟ با تحلیل غزوه احد، چه عبرت​هایی را می​توان از آن گرفت؟

با بررسی منابع تاریخی، شرحی از واقعه احد ارائه شده و به معرفی برخی از نقش‌آفرینان آن همچون امام علی علیه السلام پرداخته شده است. همچنین با علت شناسی وقوع و شكست احد و با بررسی آثار و پیامدهای آن، تحلیلی در خصوص این واقعه بیان شده تا از این طریق زمینه برای درك عبرت‌های احد، حاصل گردد.