عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: زهرا فیروزآبادی ::.
نام اثر نقد آثار مستشرقان در برخورد پیامبر (ص) با یهود مدینه
گرایش علمی تاریخ اسلام تشیع
نوع اثر پایان نامه
مدرسه علمیه حضرت عبدالعظیم (ع) ری
رتبه دوم
امتیاز 79
کد اثر 46348

چکیده اثر:

پیامبر اکرم پس از هجرت به مدینه، با مشکلات و مخالفت های عدیده ای روبرو گشتند. یکی از این مخالفت ها از سوی یهودیان مدینه اعمال شد که به کارشکنی و مخالفت با پیامبر پرداختند و با بحث و جدل، سوالات بی مورد، تمسخر، تفرقه افکنی، همکاری با منافقان و مشرکان، اقدامات نظامی و غیره سعی در براندازی نهال اسلام داشتند. در مقابل پیامبر همواره با تسامح و مدارا با آنان برخورد می​کردند و تمام تلاش خویش را برای ایجاد روابطی سالم و به دور از تعصبات به کار می بستند ولی در نهایت چاره ای جز استفاده از گزینه برخورد نظامی نداشتند. مستشرقانی که به بررسی تاریخ اسلام اقدام کرده اند، به تحلیل و اظهار نظر درباره این برخوردها پرداخته اند و نظرات متفاوتی ابراز داشته اند متأسفانه اغلب آن ها، با پنهان نمودن کارشکنی ها و اقدامات یهودیان و خشن جلوه دادن رفتار پیامبر سعی در تحریف تاریخ داشته اند. اگر چه تعداد اندکی نیز بدون غرض ورزی واقعیت را بیان کرده​اند.
در این تحقیق سعی شده است ابتدا اقدامات یهود و برخوردهای پیامبر تبیین شده و سپس نظرات مستشرقان مطرح و مورد نقد و بررسی قرار گیرد.