عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: حمیده سادات کمیزی ::.
نام اثر بررسی و مقایسه توحید ذاتی در قرآن و عهدین
گرایش علمی کلام
نوع اثر پایان نامه
مدرسه علمیه کوثر
رتبه دوم
امتیاز 80
کد اثر 43612

چکیده اثر:

توحید به معنای یگانه دانستن پروردگار و اقرار به وحدانیت اوست و توحید ذاتی یعنی بساطت ذات خداوند و نفی هر گونه تركیب و تعدد از ذات الهی .قرآن كتاب آسمانی ما مسلمانان است و عهدین نیز كتاب مقدس یهودیان و مسیحیان است كه به معنای پیمان می باشد و متشكل از دو عهد«قدیم»و«جدید»است. عهد قدیم یا عهد عتیق مورد پذیرش یهودیان و هر دو عهد قدیم و جدید،مورد پذیرش مسیحیان می باشد. با این كه پیروان ادیان توحیدی همگی به وحدانیت الهی اقرار دارند و آنرا جزء اصول اساسی دین خود به حساب می آورند و خود را موحّد می دانند، ولی در اعتقادات بنیادین خود از این اصل فاصله گرفته و گرفتار شرك یا دو گانه و سه گانه پرستی- كه در مسیحیت آن را«تثلیث»می نامند-گشته اند.
تصویری كه كتاب مقدس یهود از خداوند ارائه می دهد، تصویری است انسان وار از خدا و نسبت دادن اوصافی به خداوند كه در مورد انسان به كارمی رود؛ مانند داشتن گوش و چشم و لب،گردش كردن،خوردن و خرامیدن و...؛ و گاهی پا را هم از این فراتر نهاده و نسبتهای زشت و ناروا در مورد خداوند به كار می برد. افعال و صفاتی چون نادانی و جهل،دروغ گفتن،حیله گری و جنگ افروزی و...
مسیحیان نیز در با این​كه معتقدند خدای یگانه را می پرستند،به اصل «تثلیث»كه به ظاهر مغایر با توحید است، قائل هستند.از این رو تلاش كرده اند توحید و تثلیث را به گونه ای جمع كنند كه از یك سو بر یگانگی خدا لطمه وارد نیاورند و از سوی دیگر از اصل تثلیث دست نكشند؛ طوری كه ذات الهی را متشكل از سه اقنوم پدر،پسر و روح القدس می دانند. همچنین معتقدند خدای پسر، متجلی در عیسی مسیح گشته و با بردوش گرفتن گناهان بشر و تحمل رنج صلیب كفاره گناهان را پرداخته است؛ اما به نظر می رسد كه هیچ بیانی از این قبیل بیانات مورد قبول قرآن نیست و عالمان مسلمان نیز چنین اعتقادات منحرفی را به شدت رد كرده اند.
قرآن با صراحت هر گونه شرك را از ذات الهی مبّری می داند و قائلین به آن را كافر و مورد مؤاخذه الهی معرفی می کند. اگر بخواهیم علت ورود چنین انحرافاتی را به عقاید و كتب مقدس یهودیان و مسیحیان،جستجو کنیم، شاید بهترین دلیل این باشد كه كتب مقدسی كه بر حضرت موسی و حضرت عیسی(علیهما السلام) نازل شده در طول تاریخ از بین رفته و آنچه بعدها نگارش یافته توسط افراد ناآگاه و یا مغرض دستخوش تحریف و تغییر گشته است.هر چند مسلمانان به كتاب تورات و انجیل ایمان دارند و قرآن نیز این دو كتاب را تأیید نموده،اما آنچه امروزه به عنوان كتاب مقدس در دست یهودیان و مسیحیان است،تورات و انجیل مورد نظر قرآن نیست،لذا وجود چنین تحریفاتی در آن دو كه اصول اعتقادی یهودیت و مسیحیت را دگرگون ساخته - با توجه به آنچه گفته شد- امری اجتناب ناپذیر است..