عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: کمال بیات ::.
نام اثر گذری کوتاه بر زندگی ابن قتیبه دینوری
گرایش علمی تاریخ اسلام و تشیع
نوع اثر مقاله
مدرسه علمیه خاتم الاوصیاء(عج)
رتبه سوم
امتیاز 78
کد اثر 47605

چکیده اثر:

سده سوم هجری عرصه ظهور علمایی بود که هر یک به نحوی تاثیری بر علوم اسلامی داشتند و از این میان ابن قتیبه دینوری به دلیل تالیفات زیاد قابل بررسی است. چرا که از زندگی او مطالب کمی بدست ما رسیده است. عدم اطلاع از زمان دقیق تولد و فوت، جوانی و اختلافات بین اساتید و حتی انتساب بعضی از آثار به او سبب نگارش این تحقیق شده است .
جهان اسلام در سده‌های سوم و به بعد از هجرت شاهد مؤلفینی بود كه در بحث‌های نبوت وارد شده و دست به تالیف زده‌اند كه از آن جمله می‌توان به كتب موسوم به «دلائل النبوه» اشاره كرد كه مؤلفین آنها عبارتند از: ابوداود(م 275 ق)، ابن قتیبه دینوری(م 276 ق)، ابواسحاق حربی (م 285 ق)، ابو نعیم اصفهانی(م 430 ق)، مستغفری(م 432 ق) و احمد بن حسین بیهقی (م 458 ه. ق) كه بعد از این چند تن ظاهرا كسی كتابی با این نام تالیف نكرده است.

سخن برگزیده:
یکی از راه​های شناسایی و شکوفایی استعدادهای پنهان طلاب برگزاری جشنواره​های علمی است. جشنواره علامه حلی (ره) به عنوان یکی از این جشنواره​ها، نقش بسزایی در این امر دارد. جشنواره​ای که در آن تمام طلاب کشور امکان شرکت در آن را دارند. از این رو متولیان برگزاری چنین جشنواره​ای وظیفه​ای بسیار سنگینی به دوش دارند. آنها باید در ابتدا روحیه خودباوری و پژوهش را در طلاب برانگیزند و سپس با هدایت و تربیت آنان، آنها را در مسیر انجام یک طرح پژوهشی قرار دهند. در نهایت طلابی را که از انگیزه و استعداد بیشتری برخوردار هستند را شناسایی کنند.
اما این تازه آغاز کار است. چرا که شناسایی استعدادهای طلاب مرحله اول است. متولیان امر باید بتوانند با یک برنامه​ریزی مدون و فراهم نمودن امکانات لازم، راه تحقیق و پژوهش را برای اینگونه طلاب تسهیل کنند. این خلاء در حال حاضر احساس می​شود. به نظر می​رسد برای مسئولین تفاوتی بین نفرات برگزیده جشنواره و دیگر طلاب وجود ندارد. در پایان همایش جشنواره همه چیز تمام می​شود. اما به نظر من این تازه اول کار است.
ایجاد یک پژوهشکده مخصوص طلاب که هر نوع امکانات پژوهشی نظیر کتاب، نرم افزار، اینترنت و... را به راحتی در اختیار طلاب قرار دهد. این پژوهشکده می​تواند محل رجوع همه طلاب باشد و از رفت آمد طلاب و اساتید می​توان حداکثر استفاده را نمود.

در پایان از همه مسئولان پژوهش و مخصوصا جناب حجت الاسلام والمسلمین سماوات کمال تشکر و قدردانی را دارم.