عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: محمد امرالله ::.
نام اثر گذری كوتاه بر زندگی ابن جنید اسکافی
گرایش علمی تاریخ اسلام و تشیع
نوع اثر مقاله
مدرسه علمیه خاتم الاوصیاء(عج)
رتبه اول
امتیاز 89/5
کد اثر 47590

چکیده اثر:

ابوعلی محمد ابن احمد ابن جنید اسکافی فقیه و متکلم شیعی که در قرن چهارم هجری ،​اوااخر غیبت صغری واوایل غیبت کبری می زیسته است وی از پایه گذاران اجتهاد شیعی بوده است امام از آنجا که وی شیوه​ی خاصی را در اجتهاد خود دنبال می کرده و نیز قیاس را در اجتهاد حجت می دانسته ،​عده ای با وی به مخالفت پرداخته اند و نسبت هایی نیز به وی داده شده است از جمله در کتاب مسائل السرویه که به طور مفصل و در حد امکان در این مورد بحث خواهیم کرد.
سخن برگزیده:

یکی از رخدادهای علمی- پژوهشی در حوزه​های علمیه، برگزاری جشنواره علامه حلی است. آمار نشان می​دهد که استقبال طلاب از این جشنواره رو به افزایش است. این افزایش هم تهدید است و هم فرصت!
تهدید از آن جهت که افزایش استقبال طلاب از جشنواره، باعث ارسال کارهای ضعیف به جشنواره نشود و دیگر آنکه مرکز مدیریت بتواند رسیدگی لازم و مطلوبی از طلاب و مقالات فرستاده شده، انجام دهد. چراکه این جمعیت شرکت کننده نباید این احساس را در پایان جشنواره داشته باشند که از موقعیت علمی آنها استفاده نموداری شده است. از فکر و خلاقیت افراد برتر استفاده شود. این حلقه مفقوده ایست که باید به آن توجه نمود.
فرصت از آن جهت که در مدت کوتاهی از زمان تاسیس مرکزمدیریت، معاونت پژوهش توانسته، طلاب را به کار علمی و پژوهشی سوق دهد. جشنواره اثر روانی مثبتی روی طلاب می​گذارد. طلاب به این باور رسیده​اند که زحمات آنها بدون نتیجه نمی​ماند. این خود بسیار ارزشمند و نیکوست. آنچه که معاونت پژوهش به دنبال آن بود، بدست آمد و آن روحیه خودباوری و شوق به امر پژوهش بود.
نکته​ای را که شاید دیگر طلاب هم ممکن است با من هم​نظر باشند در مورد زمان برگزاری جشنواره است. جشنواره به لحاظ زمان ارسال آثار و رسیدگی به آن مناسب نیست. اگر آخرین مهلت ارسال به جشنواره در فصل زمستان باشد بهتر است. چراکه طلاب در این مدت که حوزه بازگشایی شده است فرصت بیشتری برای مشورت با اساتید را دارند، تا بتوانند پژوهش مطلوب​تری را به جشنواره ارسال کنند. اگر تدبیری در این زمینه اندیشیده شود خالی از لطف نیست.
در انتها از زحمات و تلاش​های خستگی ناپذیر جناب حجت الاسلام والمسلمین سماوات و همکارانشان ،کمال تشکر و سپاس را دارم و آرزوی موفقیت و پیروزی را برای ایشان و شاگردان مکتب امام صادق علیه السلام را دارم.