عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: صادق دلداده ::.
نام اثر حکم اخذ اجرت بر واجبات
گرایش علمی فقه و حقوق اسلامی
نوع اثر مقاله
مدرسه علمیه حضرت عبدالعظیم (ع)
رتبه اول
امتیاز 86/5
کد اثر 45359

چکیده اثر:

از دیرباز تا کنون، برخی افراد در قبال انجام واجبات، مبلغی را دریافت می کردند. سؤال در این است که اگر فعلی همچون القای صیغه نکاح، که بر روحانی واجب است،آیا او می تواند مبلغی را در قبال عقدی که خوانده است، طلب کند؟ آیا جایز است روحانی به خاطر معارف و احکامی که به جاهل می آموزد، اجرتی اخذ کند؛ هرچند تعلیم براو واجب کفائی باشد ؟
این مسئله از دیرباز مورد بحث درمیان فقها بوده است وآنها فتاوای مختلفی دراین​باره ارائه نموده اند. عده ای قائل به حرمت مطلق اخذ اجرت در قبال واجبات شده اند، برخی دیگر به​طور مطلق حکم به جواز داده اند وگروهی نیز قائل به تفصیل میان توصلی وتعبدی وگروهی دیگر قائل به تفصیل بین کفائی وعینی شده اند.
با بررسی ادلّه قائلین به حرمت و جواز به این نتیجه می رسیم که ادلّه قائلین به حرمت از قوّت کافی برخوردار نیست و دلائل فقهایی که به جواز فتوا داده اند، صحیح است.