عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد(مقام معظم رهبری ) / اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد، نتیجه اش یک جا ایستادن، درجازدن و با دنیای پیرامون خود بیگانه تر شدن است.(مقام معظم رهبری ) / بدون ژرف یابی در هیچ مقوله ای نمی توان به هدفهای والا دست یافت.(مقام معظم رهبری ) / کارهای پژوهشی حوزه باید بتواند منظومه کاملی را به وجود بیاورد تا همه نیازهایی را که حوزه متصدی آن است، و بدان اهتمام دارد پوشش دهد.(مقام معظم رهبری )
.:: مصاحبه نشریه باب علم با استاد حجت الاسلام و المسلمین تلافی ::.
« »
نشریه باب علم در این شماره خود در خصوص وظایف طلبگی خصوصاً علم بنان (قلم زدن) مصاحبه ای اختصاصی با استاد حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر تلافی استاد سطح سه حوزه علمیه علی بن ابی طالب ( علیه السلام ) را ترتیب داده است که مختصری از آن را در ذیل مشاهده می فرمائید :
باب علم: استاد لطفا خود ر ا معرفی فرمائید و سابقه طلبگی خود را بفرمائید؟

بنده علی اکبر تلافی هستم تحصیلات حوزوی خود را در سال 1360 در مدرسه ملامحمد جعفر معروف به آیت الله مجتهدی شروع نمودم و از همان ابتدا تحصیل بنا به رسم موجود در مدرسه آیت الله مجتهدی به همراه تحصیل مشغول به تدریس هم گردیدم.
باب علم: آیا برای کسب علم هجرت هم کرده اید ؟
بله بنده 1 سال در مشهد و 4 سال در قم مشغول به تحصیل شدم و در مشهد از محضر بزرگانی چون آیت الله نمازی شاهرودی، میرزا جواد آقا تهرانی و آیت الله مروارید بهره مند گردیدم.
باب علم: چه اساتیدی در شکل گیری هویت طلبگی و روحانیت شما نقش داشتند؟
بنده بیشتر از همه تحت تأثیر مکتب تربیتی حضرت آیت الله مجتهدی قرار گرفتم ایشان شیوه خاص تربیتی مخصوص به خودشان را داشتند و به خاطر همین شیوه خاص طلاب شیفته ایشان بودند ایشان همیشه مراقب طلاب بودند و با آنها زندگی می کردند نسبت به طلاب حضور و غیاب ذهنی داشتند.
آیت الله مجتهدی خیلی مقید بودند که طلبه باید سیم اتصال خود را با اهل بیت علیهم السلام حفظ کند به همین خاطر در ایام شهادت حضرات معصومین علیهم السلام درس های متداول را تعطیل می کردند
و می فرمودند درس عوض شده است و درس امروز عزاداری اهل بیت علیهم السلام است.
باب علم: آیا این شیوه تربیتی ایشان باعث گرایش طلاب به بعضی عرفان های کاذب امروزی نمی شد؟
نخیر سیره تربیتی ایشان از خیلی آسیب ها مصون بود خیلی به درس و تدریس اهمیت می دادند و می فرمودند: طلبه باید درس بخواند و یک رگ مقدسی هم داشته باشد این طور نیست که طلبه هر هفته بلند شود برود مسجد جمکران و باید همیشه حالت تعادل را در خودش برقرار کند.
باب علم: گویا شما ارتباط نزدیکی هم با آیت الله محمدتقی شریعتمداری دارید از ایشان چه استفاده ای نموده اید؟
بله حقیر توسط یکی از دوستان با آیت الله شریعتمداری آشنا شدم آن موقع ایشان عقاید و کلام تدریس می فرمودند و بعد از مدتی در درس فقه و نهج البلاغه ایشان هم شرکت کردم ایشان تبحر خاصی در مسائل فقهی و روایات داشتند اگر اشکال و ایرادی داشتیم ایشان به خوبی و روشنی پاسخگو بودند.

به خاطر علاقه ای که به علامه مجلسی داشتم و توصیه هایی که آیت الله شریعتمداری می نمودند تصمیم گرفتم با یکی از دوستان کتاب شناسی علامه مجلسی را مدون کرده و از فهرست نسخ خطی کتابخانه های گوناگون کتاب شناسی علامه مجلسی را معرفی کرده و در معرض استفاده قرار دهیم در این راستا تمام رساله ها، کتاب های کوچک و بزرگ، فارسی و عربی که به قلم علامه مجلسی نوشته شده بود و حتی افرادی که در رابطه با علامه مقاله هایی نوشته بودند آنها را هم معرفی نمودیم.
باب علم: با توجه به اهیمت مقاله نویسی و قلم زدن توسط طلاب در عرصه های گوناگون آیا قلم زدن را یک ضرورت برای طلاب می دانید؟
طلبه باید فرزند زمان خودش باشد و بتواند از ابزارهایی که در اختیار دارد به نحو احسن استفاده نماید ابزار طلبه بیان و بنان است و منظور از بنان همان قلم زدن است بنده وقتی این ضرورت را احساس کردم به سراغ تحصیلات دانشگاهی در رشته ادبیات فارسی در دانشگاه تهران رفتم و موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد ادبیات شدم تا بتوانم خود را به این ابزار مهم برای انتقال معارف مجهز کنم.
در همین راستا به سراغ قلم زدن رفتم که برخی نتایج آن در برخی روزنامه ها و مجلات و سایت ها چاپ شد بعد از آن به سراغ کتابچه هایی در خصوص قرآن رفتم که با استقبال مخاطبین مواجه شد و بعد از این استقبال به سراغ فضائل عترت علیهم السلام رفتم تا به حدیث «انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی» عمل کرده باشم و این کتابچه ها در حال حاضر در بعضی کشورهای دنیا به زبان های مختلف ترجمه شده است.
باب علم: مهمترین تجربه ای که در این سالهای طلبگی بدست آورده اید چه تجربه ای است (البته عذرخواهی می کنم که خلاف متداول و معمول، اصطلاح طلبگی را استفاده می کنم ولی چون این تعبیر نسبت به دیگر تعابیر، دارای صفا و یکرنگی و خلوص بیشتری است از آن استفاده کردم).
اگر کسی بخواهد به دین خدا، به امام زمان (عج)، خدمت کند عالم طلبگی بهترین عوالم است در این راه ما همیشه پشتوانه قرآن و عترت را داریم و همیشه به خاطر این نعمت خدا را شاکریم که توفیق سربازی دین اش را به ما عطا نموده است.
اگر انسان در این راه ثابت قدم باشد علم اش، تقوایش، افزایش پیدا می کند و مورد توجه حضرت بقیه الله ارواحناله الفداه قرار خواهد گرفت که آِیه شریفه می فرماید: «والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا»
هدف از خدمت هایمان را مسائل مادی قرار ندهیم هدف از منبر و تدریس و تحصیل را مسائل مادی قرار ندهیم آن وقت ببینیم که صاحبمان حضرت ولی عصر (عج) چه طور ما را حمایت خواهد کرد اگر کسی در درگاه سلطانی خدمت کند آن سلطان او را تنها نخواهد گذاشت نه در این دنیا و نه در قیامت.
باید با علم و عمل خوب زینتی برای اهل بیت علیهم السلام باشیم و این هجمه های فراوانی که امروز متوجه اساس دین و اساس مذهب است را با توکل بر خدا پاسخگو باشیم باید مکاتب و اندیشه های انحرافی و مکاتب روز دنیا را به خوبی بشناسیم و برای آنها پاسخ درخور داشته باشیم و با علم و عمل مانند پیامبر اسلام باعث تبیلغ دین شویم که با خلق عظیم پیامبری این مهم شدنی است.
باب علم: استاد شما معروف هستید که معارف و اطلاعات را به صورت فشرده و به اصطلاح کپسولی در اختیار مخاطب قرار می دهید می خواهیم از این خصیصه استفاده کنیم و بدانیم یک طلبه موفق چه ویژگی هایی دارد؟
بله با توجه به کمبود وقت و عدم مدیریت زمان در جامعه امروزی این یکی از روش های مهم تبلیغ است که شما به آن اشاره کردید.
به نظر حقیر طلبه باید در قرآن، روایات و اخبار مطالعات فراوانی داشته باشد چرا که علم واقعی، وحی است. قرائت کتب اربعه نهج البلاغه، صحیفه سجادیه باید در برنامه مطالعاتی روزانه طلاب وجود داشته باشد تا از آن کسب انرژی کند و به دیگران هم این انرژی را منتقل کند که امام صادق (ع) فرمودند شرق و غرب بروید علم صحیح را نمی یابید الا نزد ما اهل بیت .حیف است که جرج جرداق بگوید من چندین مرتبه نهج البلاغه را خوانده ام ولی طلبه با نهج البلاغه انس نداشته باشد.
باید علوم مخالف اهل بیت را خوب بفهمیم تا فهم علوم اهل بیت برای ما راحت تر باشد باید فقه اهل سنت را بفهمیم تا فقه شیعه که حاشیه و توضیح فقه اهل سنت است به خوبی برای ما روشن شود باید عرفان امام سجاد علیه اسلام و امیر المومنین علیه السلام را شناخت تا عرفان های دروغین و مستحدث را بشناسیم و به باطل بودن آنها پی ببریم.
تبلیغ را حتما تبلیغ جمعی ندانند و ارزشی تبلیغ فردی را مورد توجه داشته باشند طلبه نباید فرصت های آماده مثل مسجد، مجلس عقد، مهمانی و .... را از دست بدهد.
باب علم: با تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید.

نقشه سایت :: sitemap