حوزه تهران، واقعاً حوزه ریشه داری است. مقام معظم رهبری
صفحه اول معاونت پژوهش مدارس معرفی معاونین پژوهش مدارس علمیه حجت الاسلام و المسلمین امیر حسن رفیعی گزارشی از فعالیت های معاونت پژوهش مدرسه علمیه جامعه امیرالمؤمنین ری
.:: گزارشی از فعالیت های معاونت پژوهش مدرسه علمیه جامعه امیرالمؤمنین ری ::.
حجت الاسلام محمد طاهر اخلاقی در گفتگو با خبرنگار حوزه علمیه استان تهران، به بیان اهداف و فعالیت های معاونت پژوهش مدرسه علمیه جامعه امیرالمؤمنین (ع) ری پرداخت.
وی در ابتدای این گفتگو، تاریخچه فعالیت های این معاونت را اینگونه ابراز داشت: "معاونت پژوهش یکی از معاونت‌های جامعه علمیه امیر المؤمنین(ع) است که در راستای تعمیق آموخته‌‌های طلاب و تقویت بنیه‌ی علمی آنان و به منظور سیاست‌گذاری و هدایت پژوهش، گسترش فرهنگ پژوهش‌محوری و تولید علم، تربیت طلاب محقق و پژوهشگر در حوزه‌های گوناگون علوم اسلامی و پاسخ‌گویی به نیازهای علمی جامعه و جهان اسلام، به وجود آمده است. این معاونت از سال 1388 رسما فعالیت خویش را آغاز نموده است. طلاب گرامی در مقاطع مختلف تحصیلی(مقدمات، سطح یک، سطح دو و سطح سه) هم‌زمان با تحصیل خود، در چارچوب برنامه‌ای مشخص، انعطاف پذیر و متناسب با سطح علمی آنان، زیر نظر این معاونت به انجام پژوهش‌ پرداخته و مهارت‌های نویسندگی و پژوهشی را فرا می‌گیرند"
وی در ادامه با ابراز این مطلب که شناخت استعدادها و توانایی های پژوهشی طلاب به منظور برنامه‌ریزی متناسب با آن، از اهداف مهم این معاونت می باشد، اهداف دیگری را به عنوان چشم انداز به این شرح اعلام نمود:" بهره گیری از فعالیت‌های پژوهشی طلاب در راستای رفع نیازهای جامعه؛ نهادینه کردن مطالب درسی به واسطه‌ی تحقیقات ضمن دروس؛ زمینه سازی جهت گسترش تولید دانش دینی در حوزه‌های مختلف علوم اسلامی؛ تربیت پژوهش‌گر و نویسنده‌ی متدین و کار آمد در حوزه‌های علوم انسانی؛ تقویت روحیه تحقیق و پژوهش در طلاب؛ ایجاد نظام آموزشی پژوهش‌گرا؛ و تعامل فعال و مفید با مراکز علمی- پژوهشی حوزه و دانشگاه.
وی در مقام شرح مسئولیت معاونت پژوهشی مدرسه علمیه جامعه امیرالمؤمنین (ع) گفت:" تهیه برنامه پژوهشى مدرسه و ارائه اهداف و تعیین اولویتهاى پژوهشى در قالب برنامه‏هاى میان مدت و بلندمدت براى طرح و تصویب در شوراى برنامه ریزی مدرسه، فراهم سازی مقدمات آموزش پژوهش و تأمین نیروی انسانی(اساتید راهنما، مشاور و اساتید مهارت‌های نویسندگی و...)، برگزاری نشست‌ها، مسابقات و اردوهای علمی و برگزاری دوره‌های کوتاه مدت و کاربردی آموزش مهارت‌های نویسندگی،تعامل و ارتباط اثر بخش با معاونت آموزش مدرسه در جهت ارتقای کیفیت آموزش و تحقق آموزش پژوهش‌گرا،نظارت بر چگونگی فعالیت‌های پژوهشی طلاب و اتخاذ تدابیر اصلاحی در صورت لزوم، انتشار فصلنامه تخصصی در حوزه ی علوم اسلامی برای بالا بردن توان پژوهشی طلاب، تشویق و حمایت از فعالیت‌های پژوهشی طلاب در قالب پرداخت بن کتاب، حق التألیف و چاپ پژوهش‌های برتر، تجهیزکتاب‌خانه و تهیه کتاب‌های مورد نیاز طلاب و نظارت بر فعالیت کتابخانه، تهیه و تجهیز نرم افزارهای علوم اسلامی و بانک اطلاعات؛ تماس و ارتباط با موسسات پژوهشی حوزوی و دانشگاهی، به منظور همکاری در امور پژوهشی و مبادله خدمات علمی از اهم وظایف و مسئولیت های این معاونت می باشند."
در پایان، معاونت پژوهش مدرسه علمیه جامعه امیرالمؤمنی(ع) ری به ارائه گزارشی از اهم فعالیت های پژوهشی انجام شده در این مدرسه علمیه پرداخت که به صورت ذیل منعکس می شود:"
1. ساماندهی پژوهش های طلاب و ترویج فرهنگ پژوهش در حوزه، که با عنایت خداوند متعال تا کنون بیش از 100 عنوان تحقیق کلاسی از سوی طلاب گرامی انجام یافته و به این معاونت تحویل داده شده است.
2. برگزاری دوره ی مهارت ها و پیش نیازهای پژوهشی(خلاصه نویسی، فیش برداری، بند چینی و شیوه مطالعه) ویژه طلاب پایه اول و دوم در تابستان 1389.
3. برگزاری چندین دوره روش تحقیق، جهت آشنایی طلاب با فنون و مهارت های پژوهشی.
4. برگزاری دوره های تندخوانی، شیوه ی استفاده از نرم افزارهای علوم اسلامی، تایپ وwordدر سال 1390
5. انتشار بروشور به مناسبت شهادت فاطمه زهرا(س) در سال 1388.
6. انتشار ویژه نامه یادواره شهدا تحت عنوان «الفضیله» در سال 1389.
7. انتشار فصلنامه علمی- پژوهشی جامعه علمیه امیر المؤمنین(ع).
8. ایجاد کانون علمی- پژوهشی ادبیات عرب.
9. همکاری با معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان تهران در ارزیابی مقالات و آثار پژوهشی جشنواره علامه حلی(ره) در سال 1389.
6. مجموعه های ذیربط:
1. واحد کتابخانه:
کتابخانه جامعه علمیه امیرالمؤمنین(ع) یکی از بخش هایی است که زیر نظر معاونت پژوهش مدرسه و با مسئولیت آقای محمود صفرپور اداره می گردد و تلاش دارد زمینه ی تحقیق و پژوهش طلاب گرامی را فراهم آورد. این کتابخانه مجموعه‌ای غنی و گسترده از منابع گوناگون در زمینه‌های مختلف علوم اسلامی، تفسیر، فقه، اصول، ادبیات عرب، کلام، فلسفه، علوم تربیتی، اقتصاد، حقوق، روان شناسی و.... را در برمی‌گیرد. ساعت کار کتابخانه: همه روزه (به جز روزهای تعطیل) بعد از نماز صبح تا ساعت 23 شب می باشد.
2. واحد رایانه:
واحد رایانه جامعه علمیه امیرالمؤمنین(ع) به منظور دسترسی آسان محققین وطلاب گرامی به منابع اطلاعاتی و سرعت در جمع آوری آن، امکانات مناسب نرم افزاری و سخت افزاری را فراهم نموده است. تمامی سیستم های این واحد، مجهز به نرم افزارهای علوم اسلامی و متصل به خطوط پر سرعتADSL است که همه روزه به جز روزهای تعطیل از ساعت 8 صبح، تا 22 شب آماده خدمات دهی به محققین گرامی است. این واحد با مدیریت آقایان: فرجی و علی قلی نژاد و با نظارت معاون پژوهش مدرسه اداره می شود.
3. کانون های علمی- پژوهشی:
یکی دیگر از فعالیت های علمی معاونت پژوهش، ایجاد کانون های علمی در مدرسه است، کانون ادبیات عرب یکی از کانون های علمی است که رسما کار خود را با دریافت مجوز رسمی از مرکز مدیریت حوزه های علمیه در خرداد ماه سال جاری آغاز نموده است. اعضای اصلی هیئت مدیره این کانون عبارتند از آقایان: محمد فعله گری، مصطفی تبارکی، سید اسماعیل قادری، رضا حیدری، تشرفی و آقای محمد تقی ساکی نیز به عنوان عضو علی البدل می باشد. معاونت پژوهش بنا دارد در سال تحصیلی آینده، کانون های فقه واصول، تفسیر و علوم قرآن، فلسفه و کلام، تاریخ و سیره را نیز در این مدرسه مبارکه فعال نماید."

نقشه سایت :: sitemap