معرفی نظام محتوایی طرح ولایت



دانلود دفترچه آشنایی با طرح ولایت طلاب


کلیات طرح ولایت                                                                                                                                          


 


انقلاب اسلامی به عنوان یک نهضت مستمر در جهت رسیدن به اهداف نهایی خویش معنا یافته است. زنجیره‌ی منطقی اهداف انقلاب اسلامی ایران شامل تحقق انقلاب اسلامی، استقرار و استحکام نظام اسلامی، تشکیل دولت اسلامی، ایجاد جامعه‌ی اسلامی (کشور اسلامی) و در نهایت رسیدن به امّت اسلامی (دنیای اسلام)1 است. با گذشت بیش از سه دهه از تحقق انقلاب اسلامی و با وجود تلاش‌های صورت گرفته، همچنان در تحقق سه مرحله اخیر کاستی‌های فراوانی وجود دارد.
 در ادبیات راهبردی رهبران انقلاب اسلامی،  تمدن اسلامی به عنوان هدف نهایی انقلاب اسلامی دانسته می شود و تمدن اسلامی دارای دو بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است که بخش دوم به تعبیر امام خامنه‌ای(حفظه الله) بخش متنی، اصلی و اساسی تمدن می‌باشد که البته به نظر ایشان در این بخش تا کنون پیشرفت چشمگیری صورت نگرفته است.
البته پیشرفت واقعی در نرم‌افزار یا همان فرهنگ ناب اسلامی نیازمند شناخت منزلت و عناصر آن می‌باشد که محققا آنچه اساس این هندسه نرم‌افزار تمدنی قرار می‌گیرد و اساس انسانیت و سعادت انسانی می‌باشد باورها و ارزش‌های مبتنی بر مبانی صحیح و مستحکم است.
بعد از استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی و استمرار ارزش‌ها و باورهای دینی در جامعه، دشمنان اسلام حیات مادی خود را در خطر دیدند. از این رو، در صدد تضعیف و ایجاد انحراف در مبانی باورهای دینی نسل جوان برآمده، براندازی نرم اعتقادات فکری را با القائات افکار انحرافی همچون نسبیت و شکاکیت معرفتی، مادی انگاری جهان و انسان، نسبیت ارزشی، دموکراسی و ... طراحی کردند. یکی از راه‌کارهای اصلی مقابله با این توطئه‌ها، توسعه و گسترش معرفت و بصیرت دینی، بر پایه اندیشه‌های بنیادین اسلامی برای تقویت قدرت تحلیل منطقی و مستدل می‌باشد که در همین زمینه، دوره آموزش مبانی اندیشه اسلامی (طرح ولایت) طراحی شده است.
در این بین، ضرورت آشنایی و تعمیق مبانی اندیشه اسلامی برای طلاب حوزه‌های علمیه از آن جهت مضاعف است که این قشر فرهیخته در پاسخگویی متناسب نسبت به پرسش‌های متنوع و شبهات گوناگونی که از سوی جوانان، به ویژه دانشجویان و اساتید دانشگاه مطرح می‌شود، رسالتی بی بدیل را بر دوش دارد. مهمترین شرط مواجهۀ مطلوب با پرسش‌های اساسی فرهیختگان برخورداری از نظام فکری متناسب با اندیشه‌های ناب اسلامی و آشنایی با پایه‌های معرفتی تفکر غربی است. همچنین، اسلامی‌سازی دانشگاه به طور عام و علوم انسانی به طور خاص، از اساسی‌ترین وظایف طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه است. درک صحیح اسلامی‌سازی علوم و چگونگی تولید علم دینی، مبتنی بر درکی صحیح از مبانی اسلام ناب است. بر این اساس، آشنایی و تعمیق مبانی اسلام ناب برای متولیان اصلی اسلامی‌سازی علوم، یعنی طلاب حوزه‌های علمیه امری لازم است.
پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری و تأکید معظم له بر ضرورت نهضت نرم افزاری، دوره‌آشنایی با نظام تفکر دینی یا همان طرح ولایت با هدف رفع نواقص مذکور، از سوی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) تحت اشراف  آیت الله مصباح یزدی طراحی و خدمت مقام معظم رهبری پیشنهاد و ارائه گردید که معظم له ضمن موافقت با برگزاری دوره‌های مذکور این کار را جزء کارهاي بنياني دانستند و بر گسترش آن به منزلۀ امری ضروری تأکید کردند.
مهم‌ترین اهداف طرح ولایت عبارت است از:
1-ارائه نظام صحیح تفکر دینی و دست‌یابی به معرفت دینی؛
2-آشناسازی، تعمیق و تحکیم مبانی اندیشه اسلامی؛
3-نقد اندیشه‌های باطل، انحرافی و معارض با مبانی اندیشه اسلامی؛


4- تربیت نیروهای هم‌طراز انقلاب اسلامی؛


5-تأثیرگذاری فرهنگی و عقیدتی در مراکز علمی و فرهنگی؛
6-گسترش اعتقاد نظری و التزام عملی به ولایت فقیه بر اساس مبانی اندیشه اسلامی.